Banksjef: – Det er veldig mange som tar kontakt nå

Bankene tilbyr rentekutt, gjør det enklere å få avdragsfrihet for boliglån og gir forskudd på dagpenger for å hjelpe kundene gjennom koronakrisa. – Det er bankenes samfunnsansvar, sier Berit Skralthaug i Sparebank 1 SMN.

Vil være sparringspartner: Vi prøver så godt vi kan å være en sparringspartner for kundene, samt å finne gode løsninger som bidrar til at privatøkonomien ikke rammes for hardt, sier Berit Skralthaug, Banksjef Surnadal og Sunndalsøra i Sparebank 1 SMN. 

Nyheter

Som følge av koronasituasjonen varsler nå mange banker rentekutt. Blant dem som er tidlig ute, er Sparebank 1 SMN, som setter ned renta med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Banksjef Berit Skralthaug sier banken har is i magen og vil strekke seg langt for at kundene skal komme seg gjennom koronakrisa. I tillegg til å gjøre boliglånet billigere, gjør banken det også enklere å søke om avdragsfrihet for boliglån. Banken har også mulighet til å stoppe boliglånet for en kortere periode. Skralthaug viser til at mange allerede er rammet av permitteringer på jobb, og at mye tyder på at det vil komme til å gjelde langt flere på sikt. Tirsdag ble det presentert tall som viste at 84.000 har blitt arbeidsledige bare den siste uka, en økning på 128 prosent. Hovedårsaken til økningen er flere permitterte.