- Det har ikke vært verre siden krigen

Livsgrunnlaget falt bort på få dager.
Nyheter

Nettavisen E24 kartlegger konsekvenser som koronakrisen får for næringslivet. På halvannen uke har godt over to tusen sendt inn opplysninger om sine bedrifter. Av disse oppgir mange at de risikerer å gå konkurs. Blant dem som melder at det står om uker, er eier og daglig leder av Trædal Hotell og Turistsenter, Jostein Trædal. Gjennom generasjoner har Trædal-familien drevet med hotell og overnatting på Sunndalsøra. Nå har hele livsgrunnlaget falt bort på få dager, og alle reservasjoner frem til sommeren har blitt kansellert.

– Det har ikke vært verre siden krigen, da tyskerne gjorde om byggene våre til befalsmesse, sier Trædal til E24.

Nå har han fått hjelp av banken til å holde seg flytende i tre måneder.

Fredag kommer det nye tiltak fra regjeringen rettet mot næringslivet, og spesielt mot oppstartsbedrifter og gründere. Trædal er blant dem som håper det vil komme kompensasjon til å dekke løpende driftskostnader. Han mener regjeringa så langt har bommet med hjelpen til reiselivsbransjen, ettersom mange ikke har penger på bok til å betale løpende kostnader.