Framskynder rentekutt:

- Vi lytter naturligvis til kundene

Det sier Berit Skrathaug, lokal banksjef i Sparebank 1 SMN.

Tror på fortsatt godt år: Banksjef Berit Skralthaug.  Foto: Geir Forbregd

Nyheter

SpareBank 1 SMN har i løpet av kort tid satt ned renta på boliglån med inntil 0,85 prosentpoeng. Begge rentekuttene trer i kraft for eksisterende kunder 5. april.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger fra våre kunder om at vi burde framskynde opprinnelig dato på grunn av de økonomiske utfordringene som følger med koronaviruset. Det lytter vi naturligvis til og vi har nå valgt å flytte datoen for renteendring fram med 25 dager til 5. april, sier banksjef Berit Skralthaug i SpareBank 1 SMN avdeling Surnadal og Sunndalsøra.

- I løpet av kort tid har vi satt ned boliglånsrenta to ganger, og samme dato vil gjelde for begge renteendringene. I tillegg vil våre kunder kunne søke om avdragsfrihet i inntil seks måneder samt forskudd på dagpenger. Dette er tiltak som gjør det enklere for våre kunder å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, og som etterspørres av veldig mange, forteller Skralthaug.


Banksjef: – Det er veldig mange som tar kontakt nå

Bankene tilbyr rentekutt, gjør det enklere å få avdragsfrihet for boliglån og gir forskudd på dagpenger for å hjelpe kundene gjennom koronakrisa. – Det er bankenes samfunnsansvar, sier Berit Skralthaug i Sparebank 1 SMN.


Kundene som nå får renteendring, vil i løpet av kort tid få informasjon om hvordan dette påvirker deres lån og innskudd.