Mener næringslivet i Heim må gi sommerjobb til ungdom

Har rekordmange søkere.

Daglig leder Mari Westad og prosjektleder Tora Vaagan Hofset i Heim Næringsforening.   Foto: Heim Næringsforening

Nyheter

Næringsforeningen i Heim, sier kommunen som så mange andre kommuner, tilbyr sommerjobb for ungdom. I år opplyser foreningen kommunen har rekordmange ungdommer som har meldt sin interesse, hele 67 personer, men kommunen savner at næringslivet hiver seg på.

I en spørreundersøkelse gjort av næringsforeningen i fjor ble omdømmebygging og rekruttering definert som spesielt viktig for næringslivet. Foreningen viser til at tilflyttings- og rekrutteringsarbeid i distriktene er viktig, for å rekruttere og beholde innbyggere.

– For ungdommene gir sommerjobb verdifull arbeidserfaring, hvor de kan oppleve mestring og bli bedre kjent med lokalt næringsliv, sier leder Mari Westad i Heim Næringsforening.

Foreningen mener næringslivet bør betrakte ungdom som en kunnskapskilde og dra nytte av. Foreningen peker på at yngre arbeidere har vokst opp med teknologi, og således kanskje kan bidra på områder som lett har blitt venstrehåndsarbeid for bedriften.