Sykler Lindesnes-Nordkapp i rekordjakt:

Nærmer seg Nordkapp og har samlet inn 750 000 kroner: - Klarer vi en million?

Øyvind Vaagland Reiten måtte dessverre gi seg tirsdag ettermiddag og dermed er fire mann ute. Men tre mann jager fortsatt rekorden - og så langt har laget samlet inn 750 000 kroner til barnekreftforskning på sin ferd nordover.

Skjermbilde av live-sendingen klokka 17.41 tirsdag. Tre mann sykler fortsatt, mens tire mann har gitt seg, deriblant Øyvind Vaagland Reiten fra Halsa. 

Nyheter

Vi er innom live-sendingen og registrerer at etter å ha syklet 19 timer hver dag siden starten ved Lindesnes fredag morgen klokka 07, måtte Øyvind Vaagland Reiten, som opprinnelig er fra Halsa, kaste inn håndkleet og gi seg tirsdag ettermiddag på femte og siste etappe - etter godt over 200 mil på sykkelsetet. Flere andre i laget har også måttet gi seg, men tre mann holder fortsatt koken og jager rekorden.

Laget som startet var Øyvind Vaagland Reiten, Rune Rørvik (kaptein), Ove Fugelstveit, Olav Birkeland, Øystein Dahl, Helge Sortland og Runar Skuggevik. De som (i skrivende stund, tirsdag klokka 17.40), er Fuglestveit, Sortland og Dahl.

Les mer her: (+) Øyvind og kompisene er i gang med sitt elleville rekordforsøk

Øyvind og kompisene er i gang med sitt elleville rekordforsøk

Målet er - i tillegg til å samle inn penger til kreftforskning for barn, og barneavdelinga på Sørlandet sykehus - å slå rekorden fra Lindesnes til Nordkapp. Sportsklubben Ryes rekord er fra 2003 og denne er på fire døgn, 22 timer og 18 minutt.

Følg Lindesnes-Nordkapp 2020 live her

Laget hadde som mål å samle inn 250 000 kroner på den 250 mil lange turen, men var sendt tirsdag ettermiddag allerede oppe i over 700 000 kroner.

- Vi har ti timer igjen, klarer vi en million? lurer kommentatoren på live-sendingen.

Alle oppfordres om å støtte den gode saken og gi penger via Vipps-nummer 558055, eller kontonummer 2850 13 64640.

Etter fine forhold og bra vær de fire første etappene fikk laget altså regn og vind tirsdag. Det ble blytungt for slitne kropper etter så mange dager med så hardt kjør.

For å slå rekorden må snittfarten helt fram til Nordkapp være 27,2 km/t.

Om det blir rekord gjestår å se, men som de sier i tv-teamet som følger laget med live-sending:

- Om vinden står rett imot på slutten her blir det hardt. Om vi klarer rekorden vil vise seg.. Den henger i en tråd nå, men hvor tynn den tråden er vet vi ikke enda....

De fem etappene har vært slik:

Fredag: Lindesnes-Rena (580 km)

Lørdag: Rena-Trones (571 km)

Søndag: Trones-Sørfjordmoen (471 km)

Mandag: Sørfjordmoen-Olderdalen (443 km)

Tirsdag: Olderdalen-Nordkapp (440 km)

Oppdatert klokka 17.51: Innsamlet sum: 757 000 kroner - ifølge kommentator på live-sendingen.