Fosskonsert i teltet: Claudia Scott er trekkplaster til årets Fosskonsert fredag kveld. Grunnet restriksjoner mot koronasmitte er konserten flyttet til Geitbåtteltet på Enge.  Foto: Plakatfoto

To dager med Fosskonserten

Fosskonserten har flyttet inn i Geitbåtteltet på Enge og i tillegg til konserten med Claudia Scott fredag kveld, utvider arrangørene konserten med det lokale bandet Pisters lørdag kveld.

Claudia Scott går på scena i Geitbåtteltet på Enge i Valsøyfjord fredag kveld i årets Fosskonsert - men altså i god avstand fra Storfossen. Da vi hadde en prat med primus motor Lars Botten tidligere i uka, hadde de det meste klart i teltet med montering av scene og plassering av benker til publikum.

Grunnet restriksjoner for å unngå koronasmitte kreves det at publikum forhåndsbestiller billetter og samtidig oppgir navn på seg sjøl og andre de har kjøpt billetter til. Dette for at arrangørene skal ha full kontroll med hvem som er til stede i teltet, samt at de får plassert publikum i forsvarlig avstand til hverandre.

For å utnytte leien av teltet best mulig har arrangørene lagt inn en konsert også lørdag kveld. Denne kvelden er det det lokale bandet Pisters som står på scena.

Bandet består av en sammenrasket gjeng av musikere som ikke hadde rukket å få navn - men som ganske så improvisert fikk navnet Pisters. Ikke noe dårlig bandnavn det.

Og når vi ser nærmere på bandet, finner vi bare kjente musikernavn blant medlemmene. Vi møter Nils Børge Botten, Kristen Røe, Iver Rodal, Øyvind Glåmen, Peder Vaagland og Møyfrid Henden. Nye bandsammensetninger er alltid spennende.