Gir 1,5 millioner kroner til TV-aksjonen

TV-aksjonen fikk torsdag overrakt en gavesjekk på kr 100.000 av Hydro Sunndal. Søndag går årets TV-aksjon av stabelen.

Hydro Sunndal overrakte en gavesjekk på kr 100.000 til TV-aksjonen. Fra venstre: Torgeir Brun, Arve Baade, Gert Vullum og Germain Schmid. 

Nyheter

Hydro skriver i en pressemelding at de støtter kampen mot plast i havet. Plastforsøplingen rammer oss alle, enten plasten flyter i land på norske strender eller skader havområder på den andre siden av kloden, står det videre i pressemeldingen. Hilde Merete Aasheim, konsernsjef i Hydro, oppfordrer alle sine ansatte til å delta i denne nasjonale dugnaden og bidra i sine lokalsamfunn.

– Det er flere bedrifter i Sunndal som støtter TV-aksjonen sentralt. Vi har i tillegg oppfordret lag og foreninger til å bli digitale bøssebærere, Sunndal håndball har for eksempel laget en digital bøsse, forteller biblioteksjef Lina Engelsrud til Driva.

Man kan opprette sin egen digitale bøsse på TV-aksjonen sin nettside samt vippse eller overføre penger. Man kan òg gi penger via en venns/bedrifts/organisasjons Spleis på sosiale medier.

Biblioteksjef Lina Engelsrud (her med datteren sin, Solveig) og barne- og ungdomskonsulent ved biblioteket Torgeir Brun, håper mange velger å bli med på TV-aksjonen 2020.   Foto: Tina Fløystad

Auksjonerer bort tegninger

– TV-aksjonen i Sunndal auksjonerer bort åtte fantastisk fine og sjarmerende håndverk laget av barna på avdelingene Smitt, Smule og Øksendal ved Tredal barnehage. Disse kan alle by på frem til lørdag 17. oktober kl. 13.00. Når man får tilslag ved auksjonens slutt, betaler man TV-aksjonens vippsnummer. Overrekkelse skjer etter avtale. Man kan by enten via auksjonen på Facebook-sida Sunndal bruktmarked eller TV-aksjonen i Sunndal, eller ved å kontakte Sunndal folkebibliotek. På biblioteket kan man også finne håndverkene utstilt, sier Lina.

Sunndal folkebibliotek oppmuntrer så mange som mulig til å delta i auksjonen, og til å bidra til årets TV-aksjon for øvrig.

Sunndal og Surnadal støtter

Sunndal kommune støtter TV-aksjonen ved å organisere innsamlingen gjennom de ansatte på Sunndal folkebibliotek. Surnadal kommune og ordfører Margrethe Svinvik støtter også årets TV-aksjon.

– Det er et godt formål med innsamlingsaksjonen, noe kommunen støtter som bøssebærer og med 10.000 kroner, sier ordfører Margrethe Svinvik (Sp) i Surnadal.

Ordføreren kan med sjølsyn se hvor mye drit som slenges i havet og som vaskes opp på strendene i Surnadal. Plast skylles på land i mindre og mindre biter. Hver vår er det store ryddeaksjoner for å få bort søpla. I enkelte hav er plasten blitt til berg. Skadelig for alt liv. Et bidrag til innsamlingsaksjonen vil redusere muligheten for å få mikroplast i maten.


Plastryddere: Anne Lise With Vullum og ordfører Margrethe Svinvik tar et tak for rydding av plast i verdenshavene.  Foto: Knut Haugen


Mange kommuner i Norge sier de boikotter årets innsamlingsaksjon. Det er 136 Sp-ordførere i Norge, og flere av dem vurderer, ifølge Nrk Nordland, å trekke støtte til TV-aksjonen. Dette fordi WWF ugleses på grunn av ønsket om freding av rovdyr og verning av skogområder. WWF blir også beskyldt for å støtte opptrening av snikskyttere som skal ta krypskyttere på jakt etter freda dyr. Det siste tilbakeviser WWF på det sterkeste i Nationen, men flere boikotter likevel aksjonen. Surnadal kommune og ordfører Margrethe Svinvik er ikke blant dem.

– Surnadal kommune tar ikke stilling til dette. Vi ønsker å være med å støtte det vi mener er et viktig arbeid med rydding av plast i verdenshavene, sier Margrethe Svinvik.