To nye smittetilfeller i Molde

 Rekordmange ble testet fredag.

Oversikt: -Vi jobber nå med å få oversikt over nærkontaktene, opplyser ordfører Torgeir Dahl.   Foto: Romsdals Budstikke

Nyheter

Teststasjonen ved Nøisomhed har testet 375 personer fredag, og det er avdekket to nye smittetilfeller. Den ene av dem er ansatt ved Råkhaugen omsorgssenter. Inntil videre er Råkhaugen omsorgssenter stengt for besøkende.

-Vi jobber nå med å få oversikt over nærkontaktene, opplyser ordfører Torgeir Dahl. Han samlet kriseledelsen i Molde kommune til en gjennomgang av situasjonen fredag kveld.

Pasienter har testet negativt

- Fortsatt gjenstår mange av svarene på prøvene som er tatt i dag, men det er gledelig å kunne bekrefte at ingen av de tre pasientene ved Kirkebakken omsorgssenter som ble satt i karantene har testet positivt, sier kommuneoverlege Cato Innerdal. De må likevel fullføre ti dager i karantene.

Fritidsaktivitetene går som planlagt

Fritidsaktiviteter for barn og unge vil gå som planlagt i helga, til tross for at Molde kommune står ovenfor et stort og alvorlig smitteutbrudd.
- Vi forholder oss til råd fra nasjonale helsemyndigheter, og ser ikke at vi har noe grunnlag for å stenge idrettshaller og lignende nå, opplyser Innerdal. Han oppfordrer likevel alle til å være svært nøye med å følge smittevernreglene i tiden framover.

Status for skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg fredag kveld:

  • Kirkebakken omsorgssenter: En ansatt er smittet. Fem ansatte og tre pasienter er satt i karantene. Pasientene har testet negativt på korona. Omsorgssenteret er stengt for besøkende inntil videre, og ingen nye pasienter tas inn.
  • Råkhaugen omsorgssenter: En ansatt er smittet. Det arbeides med å få oversikt over pasienter og kolleger som må testes og i karantene.
  • Bo- og habilitering: En bruker i bolig har fått påvist koronasmitte og to ansatte er satt i karantene.
  • Molde sjukehus: En ansatt er satt i karantene som følge av nærkontakt med smittet pårørende.
  • Øvre Bergmo barnehage: Ett barn er smittet. Barnehagen består av en avdeling, og den holdes stengt i ti dager. Alle barna og ansatte er definert som nærkontakter og er satt i karantene.
  • Cecilienfryd barnehage: To ansatte er smittet. Barnehagen åpner igjen på mandag, med unntak av to avdelinger som holder stengt i ti dager. Nærkontaktene til de to ansatte er satt i karantene.
  • St. Sunniva barnehage: En ansatt er smittet og en avdeling holdes stengt i ti dager. Barna og ansatte på avdelingen er satt i karantene.
  • Romsdal videregående skole: Fire elever er smittet. Skolen holder stengt inntil videre.
  • Langmyra skole: En elev er smittet. En skoleklasse og berørte lærere er satt i karantene.
  • Molde voksenopplæringssenter: To elever er smittet. Ytterligere en klasse er satt i karantene. Det er nå to klasser og berørte lærere som er satt i karantene.

Molde kommune har i løpet av fredag gjennomført foreldremøter med berørte skoler og barnehager. Det opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. Teststasjonen vil holde åpent fra klokka 11 på lørdag og utover dagen slik at alle som er satt i karantene blir testet snarest mulig.

Molde kommune har nå 88 registrerte smittede. 28 av disse i november måned.