- Leveranse av influensavaksine er forsinket

Flere kommuner har ikke fått influensavaksinene som er spesialdesignet for eldre fra Folkehelseinstituttet.

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad.  Foto: Inge Nordvik

Nyheter

- Nytt av året er at vi har fått en egen vaksine (Fluad) som er spesialdesignet for å gi bedre beskyttelse hos de aller eldste. Sunndal kommune har også etterbestilt ordinær influensavaksine (Vaxigriptetra) for å dekke opp mest mulig av det resterende behovet i risikogruppene, skriver Svein Anders Grimstad til Driva.

Siste beskjed fra Folkehelseinstituttet er at utsendelse av begge disse leveransene er forsinket til uke 49-50. Selv om dette på ingen måte er optimalt, er det likevel tidsnok til å få satt alle vaksinene i god tid før influensasesongen begynner.

- Av dette følger at den planlagte vaksinasjonsdagen 2. desember må utsettes. Alle som har gjort avtale om vaksinering denne dagen, vil bli kontaktet så snart ny leveringsdato for vaksinene er bekreftet. Det er enkelte dager så mange henvendelser til helsestasjonen at det går ut over deres øvrige oppgaver. Vi ber derfor alle om å vente tålmodig på ny beskjed.

Han legger til at det er dessverre en kjensgjerning at årets tilgang på influensavaksine nok ikke helt vil dekke etterspørselen. Av den grunn vil vaksine bare bli tilbudt de som er i risikogruppene. Med den kunnskap vi har så langt, ser det heldigvis ut til at årets influensasesong blir av den lette sorten. God etterlevelse av de personlige smittevernreglene mot korona vil også forebygge influensa, legger kommuneoverlegen til.