Oppdatert:

15 nye smittetilfeller i Molde - utelukker ikke enda flere positive

275 personer ble testet i Molde mandag, men alle prøvesvarene er ikke klare enda.
Nyheter

Molde kommune opplyser i en pressemelding at det sent mandag kveld kom melding om 12 nye smittetilfeller i Molde:

Åtte av tilfellene har koblinger til utbruddet i håndballmiljøet, og tre av dem er spillere på Molde HK Elite. Alle åtte var satt i karantene i løpet av helga og ingen nye nærkontakter må i karantene som følge av disse tilfellene.

Tre av de smittede har smittekilde fra Trondheim. En av dem ble eksponert for smitte, og har vært i karantene sammen med familien siden nyttårsaften. Dette har utløst tre positive tilfeller i samme familie. Disse tilfellene utløser ikke behov for smittesporing her i Molde, og ingen flere er satt i karantene. Det er ingen koblinger mellom disse personene og det pågående utbruddet i håndballmiljøet.

Den siste positive er blitt smittet på Østlandet. Tre nærkontakter er satt i karantene og skal testes så snart som mulig.

Oppdatert tirsdag ettermiddag:

Molde kommune har tirsdag ettermiddag fått melding om tre nye smittetilfeller. To av disse er knyttet til utbruddet i håndballmiljøet, og begge er aktive spillere. Dermed er til sammen ni spillere på Molde HK Elite smittet av korona og satt i isolasjon. Hele laget, inklusive trenere og støtteapparat, er i karantene.

Det tredje tilfellet kobles til smitten fra Kristiansund. I løpet av helgen ble om lag tretti personer satt i karantene som følge av at to personer ble smittet av en person fra nabobyen. En av disse har nå fått påvist korona, og smittesporing pågår fortsatt.

Molde kommune har ikke mottatt alle prøvesvarene etter at 275 personer ble testet i løpet av mandagen. I dag, tirsdag, er om lag 100 personer blitt testet. Det kan derfor ikke utelukkes flere positive prøver i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Molde kommune har nå 29 registrerte smittetilfeller så langt i 2021, og om lag 200 personer i karantene i Molde.