– Å være trønder er så bra som forventet

Ola T. Heggem (Sp) er glad han ledet Rindal inn i Trøndelag.

Det ble til slutt: Kommunereformen og sammenslåingen av trøndelagsfylkene ble det momentum Ola T. Heggem trengte for endelig å få Rindal inn i Trøndelag  Foto: Magne Lillegård

Nyheter

Ola T. Heggem (Sp) var ordfører da kommunereformen ble gjennomført. Da hadde rindalinger ønsket å bli trøndere i 100 år. Og reformen og sammenslåingen av trøndelagsfylkene ble det momentum Heggem trengte for endelig å få Rindal inn i Trøndelag. Ola T. Heggem ønsket gjerne at Surnadal skulle bli med til Trøndelag, men da som egen kommune. Surnadal på sin side investerte seg i et trekløver Halsa, Rindal og Surnadal. Politikerne i Halsa og Rindal ønsket ikke denne konstellasjonen. Rindal og Halsa ble trøndere på hver sin kant, mens Surnadal ble i Møre og Romsdal, da trekløveret sprakk. Rindal var så ivrig på å dra til Trøndelag kommunen ble sluppet inn i 2019. Ett år før de andre kommunesammenslåinger og fylkesbytter ble en realitet. Også dette noe Ola T. Heggem gikk i bresjen for. Da Rindal ble en del av Trøndelag var det ikke som følge av kommunereformen, men en egen sak i den årlige kommuneproposisjon vedtatt i Stortinget i 2018.