"Ær"e være unikt samspill på Vega!

Samarbeidet mellom Vega og Talgø startet i 2018. En leveranse på 150 tonn royalimpregnert tremateriale fra Talgø, ble levert og tilpasset til den kjente Vega-trappa på 1450 tre-trinn. Nå har Talgø levert 20 skreddersydde ærfuglhus som er en hyllest til naturen, miljøet og menneskene.
Nyheter

Skydekket er lavt når jeg ankommer Vega på Helgelandskysten denne kjølige junidagen. Jeg skimter så vidt konturene av fjell og omgivelser på grunn av havtåka. Vega er en del av 6500 øyer, skjær og holmer, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. Vegaøyenes kulturlandskap og livsgrunnlag av fiskere og bønder har blitt opprettholdt på tross av et værhardt kystklima. Den unike tradisjonen med høsting av edderdun fra ærfuglen er også filosofien og ideen bak ærfuglhusene som er bygd for å huse folk. Enkelt, genialt og en "nær naturen opplevelse".