Jakob skal snakke om 22. juli med biskopen

Jakob Vorren kjenner seg igjen i beskrivelsen til sin kompis Lars Fjærli Hjetland.

Kjenner seg igjen: Jakob Vorren har hatt mange av de samme følelsene som Lars Fjærli Hjetland (t.h.) har hatt i tiden etter 22. juli. Torsdag, ti år etter de begge var på Utøya da terrorangrepet skjedde, skal Vorren snakken med biskopen i Molde domkirke.   Foto: Tommy Fossum

Nyheter

– Det Lars skriver på Twitter beskriver også mange av følelsene jeg kjente på etter 22. juli. Jeg var 16 år og satt alene på Sunndalsøra med skyldfølelse. Da hjalp det ikke på skyldfølelsen at Aftenposten valgte å bruke intime detaljer fra mitt avhør for å skrive en spekulativ sak, sett i lys av det som var diskusjonen på tidspunktet. Jeg håper at dette nå er oppe i dagen bidrar til at mediene reflekterer rundt deres feil under og etter 22. juli, og at de gjør seg noen betraktninger om hvordan de selv var med å avlede skyld fra Anders Behring Breivik i offentligheten.