Varslet om falske meldinger

Vaksinemeldinger fra Molde kommune var ikke falske likevel

Meldingene fra vaksineteamet i Molde kommune, som Molde kommune mistenkte var falske, viser seg likevel å være sendt fra kommunen.
Nyheter

(Romsdals Budstikke): – Meldingene skyldes en personlig feil, og handler om en medarbeider som har handlet utenom våre interne rutiner. Vi har forsøkt å komme til bunns i dette i dag, men dessverre konkluderte vi med sabotasje litt for tidlig, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

– Vi må bare beklage, og vi følger opp dette internt, opplyser hun.

Tidligere i dag gikk kommunen ut og advarte mot en falsk tekstmelding. I tekstmeldinga blir folk bedt om ringe vaksinetelefonen: "Hei. Vi har prøvd å komme i kontakt med deg vedr. C-19 vaksine. Vennligst ta kontakt med vaksinetelefonen" står det blant annet i meldinga. I meldinga blir det også oppgitt et telefonnummer folk blir bedt om å ringe.

Mange forsøkte å ringe det oppgitte nummeret, uten å komme gjennom.

Først antok kommunen altså at det dreide seg om en falsk tekstmelding, nå viser det seg imidlertid at det skyldes en intern feil.

Denne saken ble først publisert av Romsdals Budstikke.