Spreke planer under Vinnufossen

Vil ha turistinfo og etablere spektakulær ny konsertarena i Sunndal.

Vil informere: Ordfører Ståle Refstie, kultursjef Ole Magne Ansnes, Sigrun Rødset fra bolystprosjektet og varaordfører Janne Merete Rimstad Seljebø vil informere turistene om Vinnufossen og andre severdigheter i Sunndal fra rasteplassen nedenfor Vinnufossen. 

Nyheter

Kultursjef Ole Magne Ansnes i Sunndal har en plan; han ønsker å ta i bruk jordet ved foten av Vinnufossen til det som kan bli en spektakulær konsertarena.

– Det mangler en slik arena i Sunndal. Vi har forsøkt å få dette til på Sjølseng uten å lykkes. Sandvika er stengt, og jeg har veldig lyst til å arrangere en konsert på området her ved bunnen av Vinnufossen.  Tenk deg at vi setter opp en henger vendt mot fossen og fjellet og bruker marka opp mot fjellkanten som amfi. Med 1000 publikummere til stede vil det bli flott, sier en entusiastisk Ansnes. 

Deler begeistringen

Ordfører Ståle Refstie og varaordfører Janne Merete Rimstad Seljebø deler begeistringen.

– Det er ingen grunn til å vente med dette. Målet må være å prøve ut ideen i løpet av kommende sommer, sier kultursjefen, som vil sette pris på tilbakemeldinger på utspillet.

Informasjonstavle

Konsertideen og bedre profilering av Vinnufossen er et av flere forslag som skal få turistene til å stoppe på i Sunndal.

Kommunen ønsker å utnytte rasteplassen ved Vinnu til å sette opp en godt synlig informasjonstavle der det informeres både om Vinnufossen og andre severdigheter i kommunen.

Vinnufossen blir omtalt som Norges høgeste foss og nummer seks på verdensbasis. Høgeste enkeltfall er rundt 150 meter. Fossen er ifølge Wikipedia ikke offisielt oppmålt.

I sommerhalvåret og når fossen bruser på sitt flotteste er det mange turister som stopper på for å ta bilde av fossen og området. 

Sigrun Rødset sier det er planer på gang om å tilrettelegge for turstier i området med utgangspunkt fra rasteplassen.

Turistinformasjon

Ansnes mener det er viktig å etablert en turistinformasjon på rasteplassen i tillegg til informasjonstavle.

– Jeg ser for meg det plasseres en campingvogn med bord og stoler utenfor der turistinformasjonen kan ha tilholdssted. Gjerne i kombinasjon med enkel servering.

– Det er viktig å møte turistene på et sted vi vet at de stopper. Vi skal ikke legge ned turistinformasjonen i kulturhuset. Det vil fortsatt være behov for skjermene der, men jeg har tro på en turistinformasjon her. I kombinasjon med flere godt synlige informasjonstavler også andre steder i kommunen vil vi kunne informere bedre.

Kultursjefen håper tilbudet kan være på plass fra neste sommer.