Inga kåret til årets Driva-navn

Jevnt i toppen.

Folkets favoritt: Drivaredaktør Sigmund Tjelle overrekker julestjerne som tegn på at leserne har kåret Inga Dalsegg til Årets Driva-navn. 

Nyheter

Rindalskunstneren Inga Dalsegg ble kåret til Årets Driva-navn 2013, men det var jevnt i toppen i år.


 Inga Dalsegg har hatt så mye som 70–80 utstillinger rundt om i hele landet i år, men forteller at hun fremdeles får størst oppmerksomhet i Midt-Norge.

 I avstemningen om Årets Driva-navn har hun vært i tet fra begynnelse til slutt, men redaktør Sigmund Tjelle forteller at det knapt aldri før har vært så jevnt som i år.

 Flere av kandidatene har vært oppe og «nesten» snust på ledelse, men Inga holdt altså topplasseringen helt inn.

 Flere ben å stå på

Flere av kandidatene har vært oppe på andreplass, men det skal altså noe til å markere seg like sterkt som Inga Dalsegg, og ingenting har vakt like mye oppsikt som hennes årlige halloweenfeiring og utskjæring av gresskar.

 Både TV 2, NRK og andre riksmedia har oppdaget kunstnerens evner i så måte, og alle ville gjerne ha en bit av dette i halloweenuka.

Sjøl setter hun stor pris på viraken, for er det noe en kunstner trenger for å selge, så er det oppmerksomhet – nærmest på godt og vondt.

Tekst.m.innrykk: Hun selger godt på alle utstillinger, og særlig populære har hennes malerier på papyrus blitt. En håndterlig størrelse kan være noe av årsaka samtidig som hennes stil kanskje egner seg for dette formatet.

Avbrutt i pyntingen

Inga har også inngått avtale med Løiten lys om motiver fra hennes kunst på lysene. Disse har også solgt veldig godt rundt om på messer utover høsten.

 Svært mange følger også bloggen hennes, og har fått siste nytt om følgene av et kattebitt.

Etter at Driva hadde vært på besøk med tildeling av tittel og blomster, ble julepyntingen avbrutt av telefoner fra TV 2-nyhetene og fra avisa Sør-Trøndelag som gjerne ville lage saker om hobbitpepperkakehuset hun bygget sammen med gode venner.

Siden fikk hun henvendelse om kjøp av kunstkalender – som skulle sendes til Moskva.

Nynorskavisa Framtida i Valdres hadde bitt seg merke i hennes gigantiske julekort i trappeoppgangen i Domusbygget, så det tok en stund før Inga kunne la julefreden sige på.

I Driva har vi vurdert om vi skulle være litt tilbakeholdne med Inga-stoffet i tilfelle leserne skulle gå lei.

Så viser det seg at knapt noe eller noen får flere klikk enn Inga når vi legger ut en sak på nett, så kåringen burde ikke komme som noen overraskelse.

 – Vi gratulerer Inga Dalsegg som Årets Driva-navn 2013. Dette er en hederstittel man kan være stolt av. Avgjørelsen er fullt og helt opp til leserne. Mer demokratisk kan det ikke gjøres, sier Tjelle.

Det kom inn rundt 1800 stemmer til kåringen av årets Driva-navn.