Både Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti i Rindal signaliserer at søknaden om overflytting til Trøndelag må settes på vent. Listekandidater for KrF i Rindal skriver i et leserbrev som de har sendt til Driva, at de mener søknaden ble sendt på feil tidspunkt.

- Søknaden har gitt negative reaksjoner og vært uheldig i sammenheng med arbeidet med ny kommunestruktur, sier Tove Flåtten til Driva. I leserbrevet skriver listekandidatene at dette bør være to adskilte prosessser.

"Vi ønsker derfor at søknaden om overføring av Rindal kommune til Sør-Trøndelag fylke blir satt på vent. Nå vil vi konsentrere oss om kommunestrukturen og først og fremst arbeide for Rindal som egen kommune."

Tove Flåtten sier til Driva at mye har forandret seg rundt kommunereformen etter at kommunestyret i Rindal vedtok å sende søknaden.

- Da lå det an til at det kunne bli store regioner og at Rindal kunne bli en del av en storregion med Kristiansund som regionhovedstad. Det ønsker vi ikke. Nå ser vi at det åpnes for langt mindre kommuner. Det gikk nok litt fort i svingene da søknaden ble vedtatt sendt. Både Ap og KrF håper på flertall for å få satt søknaden på vent, sier Flåtten.