Evelyn Røren, familivoldskoordinator i politiet i Ålesund. Hun holdt appell under Jeg er her - lanseringen 5. juni på rådhusplassen i Ålesund foran 150 skole- og barnehagebarn.

- Jeg vet om mange politifolk som ble politi for å fange tyver. Men jeg vet om enda flere politifolk som ble politi fordi de har lyst til å hjelpe barn. Og for å fange de som er slemme mot barn. Vi i politiet står på barnas side. Vi vil alltid høre på hva dere sier, og vi tar dere på alvor. Vi tror på dere Ingen voksne er viktigere for oss enn det dere barn er! sa hun til barna.

Voksne får selvfølgelig lov til å kysse og klemme på barn, og være gode med dem man er glad i. Men kjærester gjør mange andre ting også, og det er disse kjærestetingene de voksne ikke får lov til å gjøre med barn. Inne i denne boken står det at det IKKE ER LOV AT EN VOKSEN eller EN SOM ER ELDRE ENN DEG tar på kroppen din slik som to voksne gjør med hverandre. Voksne kan til og med ta på tissen til hverandre, og det er lov. Men om en voksen tar deg på tissen eller på rompa på en måte som du synes ikke er greit eller ekkelt, eller du synes det er rart eller annerledes, så er det IKKE LOV. En voksen har heller ikke lov til å be deg om å ta på tissen sin. Det forbudt! Det er forbudt fordi det ikke er rett, og mange barn kan bli lei seg av dette. Det er dette vi kaller et seksuelt overgrep. Og det står inn i denne boken at det ikke er lov. Absolutt ALLE i landet vårt SKAL følge reglene i denne boken, sa hun og viste til Norges Lover.

Politiet jobber med bevisstgjøring rundt tema overgrep. Møre og Romsdal politidistrikt har delt saken til Redd Barna og viser til Norges Lover: at det er strengt forbudt å forgripe seg på barn.

Les hele Redd Barnas sak her.