Informasjonssentralen til Møre og Romsdal Røde Kors melder om liten til middels utfart alle steder hvor mannskap er utplassert. Det har vært surt og grått vær i store deler av fylket, og Røde Kors antar det blir mer folk i fjellet til helga hvis været blir bedre.

Fortsatt grått

Dette er værmeldingen fra yr.no:

I kveld fortsatt nordlig vind, opp i liten kuling. Regnbyger, og snøbyger over fire til seks hundre meter.

I Sunndalsfjella ventes det i kveld økning til nordlig sterk kuling. Snøbyger.

Fredag varsles nordlig frisk bris, fra fredag morgen skiftende bris. Enkelte regnbyger, snøbyger i høyden. Men så letter det noe. Fra fredag ettermiddag sørvest bris, om kvelden stiv kuling på kysten. Pent vær, om kvelden tilskyende.

På Sunndalsøra forventes det 13 varmegrader lørdag, 14 søndag.

Lørdag skiftende bris, sørvest oppi stiv kuling ytterst på kysten og i fjellet, minkende lørdag kveld. For det meste skyet. Utrygt for litt regn i ytre strøk.

Skredfare

Skredfaren i Møre og Romsdal er vurdert å være moderat (grad 2).

Skredfare fredag: Påfyll av nysnø torsdag og natt til fredag har gitt ny fokksnøpålagring, særlig i leheng som vender mot Ø-SØ. Sol og temperaturstigning på dagtid fredag svekker bindingene i nysnøen og gjør at faren for våte skred øker midt på dagen. Den tryggeste tida vil være tidlig på dag før sola har fått tak og mot kvelden når snødekket avkjøles.

Store temperaturvariasjoner gjør at skredproblemene endres raskt både med høyden og med tid på dagen. I høyden er tørre flakskred skredproblemet, mens det i brattheng lavere nede kan løsne våte skred dersom oppvarmingen blir sterk.