Kreativt forum, Surnadal kulturhus og Thon Vårsøg hotell samarbeider om julemarked - riktig nok ikke før første søndag i advent - med andre ord 30. november. Men for dem som skal bestille utstillingsplass, er det på tide å begynne å planlegge.

Bakgrunnen for datoen, er at det arrangeres julegrantenning på Kulturhustorget samme kveld, og her skal det være marked både ute på torget og inne i kulturhuset.

- I tilfelle helt elendig vær, har vi sjølsagt mulighet til å flytte hele markedet innendørs, sier Tove Merete Schei i Kreativt forum.

De tre samarbeidspartnerne planlegger noe mer enn bare marked med mye kortreist mat og andre salgsvarer. Hotellet vil tilby både julegrøt, gløgg og andre ting å mette seg og varme seg på.

Kulturhuset vil sørge for underholdning både for yngre og voksne og vil kjøre julefilmer hele ettermiddagen i Finstuå. Og kanskje vil det komme en aldri så liten overraskelse på filmfronten her.

Poenget er å ha tilbud som trekker folk, noe som igjen bør kunne tiltrekke torgselgere.

- Dere er ikke bekymret for å konkurrere med Trollheimen ride- og kjørelag - som vi vet også har julemarked denne helga?

- Egentlig ikke. Vi tror at jo mer som foregår i bygda, jo enklere blir det å dra folk ut av godstolen. Vi tror det er nok til alle, sier Tove Schei.