Surnadal Røde Kors inviterer til stor jubileumsfeiring i anledning at Norges Røde Kors fyller 150 år kommende lørdag, og på programmet finner vi mange aktiviteter for de yngre.

Røde Kors Hjelpekorps er jo kjent for å gjøre sitt for å redde liv, spjelke brukne bein og lindre andre skader.

På lørdag står bamsesykehus på programmet, der slitne teddybjørner kan få nytt liv.

- Har bamsen din mistet et øye eller fått avrevet et øre? Ta den med til oss på lørdag, så skal vi se om vi kan fikse det, sier Marianne Bergem i omsorgsavdelinga i Surnadal Røde Kors som en oppfordring til alle barn som sørger over skadde bamser.

Nå faller dette litt utenfor den vanlige førstehjelpa Røde Kors pleier å yte. Derfor har de fått med seg habile håndverkere fra Surnadal husflidslag til hjelp.

Dermed skulle det være råd både for manglende øyne, halvt avrevne ører og armer og bein som henger i en tynn tråd. Rifter der stoppen tyter ut, skal det også være mulig å reparere, sjøl om det skal litt til at bamsen blir helt som ny. Men i god bruksstand skal den kunne bli, og det er det viktigste.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim står for den høytidelige åpningen på lørdag, og distriktsleder Marit Sognli Gladsø gir et innblikk i historien til Røde Kors.

Gøran Bolme er både konferansier og underholder på lørdag, der han har selskap av flere på scena.

Av aktiiviteter kan vi nevne at Røde Kors Hjelpekorps både stiller ut og demonstrerer materiell. En førstehjelpsdemonstrasjon får vi også med oss, og det blir demonstrasjon av skadesminking.

Hvis ungene får lov av mor og far, kan det være mulig å få sminket på en skade - en flenge med mye blod eller noe sånt...Tøøft!

Det blir salg av kaffe og mat i storteltet på kulturhusplassen og innsamling til hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i Nepal fortsetter.