8-0 sto det til Surnadal når dommeren blåste av kampen.  Vestnes Varfjell lusket slukøret av banen etter et ydmykende nederlag. Etter en jevn åpning eide Surnadal kampen fra 23 minutter, da Bjørnar Dalsegg Sæter banket inn ballen fra 20 meter.

Surnadal kunne godt ha hatt både to og tre mål etter første omgang, og heimelaget var i det gavmilde hjørnet og ga bortelaget et par sjanser til å skåre den andre vegen, men det sto 1-0 til pause.

I andre omgang fortsatte Surnadal å presse. Høgt tempo, spill på kantene og innlegg foran mål, ga den ene sjansen etter den andre. 2-0 kom etter 55 minutter ved Trond Blekken, Snorre Larsen la på til 3-0 etter 59. Så mellom det 66. og det 76. minutt rant det inn fem mål. Trond Blekken skåret ett, Bjørnar Dalsegg Sæter to, Stein Todalshaug ett før Dan Blekken satte det siste.

Vestnes Varfjell blei rett og slett løpt i senk. Bortelaget klarte ikke å holde følge med Surnadals tempo og sleit seg ut i jakten på ballen. De gangene i andre omgang de fikk låne den, var det farlig bare en gang. Et stolpeskudd som spratt ut i armene på  Steinar B. Ranheim.

Surnadal satte inn sine seks innbyttere, som alle gjorde godt fra seg og Roy Bolme skapte flere målsjanser de minuttene han spilte. Trener Webjørn Holten hadde all grunn til å være fornøyd med laget etter kampen og skrøt av alle spillerne.

Mange utmerket seg og det er nesten urettferdig å trekke fram enkeltspillere, likevel er Trond Blekken i en særklasse. Solid bakover, god i pasningsspillet og bidrar med viktige mål i angrep.

- Fikk svar på tiltale i dag. Ga konstruktiv kritikk etter Freikampen da vi ikke presterte og lot laget vite hva jeg forventet, sier Holten.

- Veldig fornøyd med dagens kamp. Nå må vi stabilisere oss på dette nivået og klare å holde tempo i ballen i kampene som kommer, fortsetter han.

- På vårt beste er er vi gode nok til å spille oss opp, avslutter han.