_ Fenomenalt. Helt utrolig at en som har trent så mye for seg sjøl har klart å bli europamester, sier nessetordfører Rolf Jonas Hurlen. Ordføreren er mektig imponert over meldingen fra Portugal som fortalte at Johan Bugge hadde gått helt til topps under europamesterskapet i motbakkeløp.

- Johan har hatt stor støtte fra hele familien, og de har all grunn til å være stolte av ham. Jeg har vært heime hos Johan med blomster tidligere, og nå blir det nok en tur når han kommer heim, sier Hurlen. Lørdag kveld heiste han flagget til ære for Johan og prestasjonen.

Bugge uttalte i fredagens Driva at han er i sitt livs form. Leder Inger Anne Øyen i Eidsvåg idrettslag sier hun tenkte sitt da hun så den uttalelsen. Kanskje var han god nok til å vinne...

- Jeg har sendt hilsen til Johan og gratulert ham som europamester. Dette er så inderlig fortjent. Han har trent for seg sjøl og har stått på. Dette er han egen fortjeneste. Jeg ble rørt til tårer da jeg fikk beskjeden om at Johan hadde vunnet, sier Øyen.

Broren, Anders Bugge, hadde lørdag kveld ikke snakket med Johan i etterkant av mesterløpet, men sier det er kjempeartig at han vant.

- Johan har vist veldig god form i det siste, og vi tenkte at en plass på pallen kunne være innen rekkevidde. Det er så artig at han vant. Johan er heime igjen søndag. Mandag er han på plass på arbeidsplassen sin igjen.

Europamesteren har vært opptatt med premieutdeling og seremonier lørdag kveld. Driva kommer tilbake med intervju med europamesteren.