30. og 31. mai blir det stort arrangement i hagen til Hilde Kvernes på Gussiåsen. Her blir det salg av blomster, stauder, artikler til hagen, kafé, visning av dyr og muligheter for å ri. Daglig leder på aktivitetstjenesten i Nesset forteller om bakgrunnen for arrangementet:

– Det var så kjekt under førjulsmarkedet på prestegarden; vi snakket om at vi skulle lag sommermarked. De på arbeidsstua på aktivitetssenteret har arbeidet i månedsvis med ting som er hagerelatert. Verkstedgjengen har laget diverse lysbrett, kasser, serviettholdere, pyntegjenstander med mer. Dette har blitt beiset og malt. Folk på ulike funksjonsnivå holder på med den samme tingen.

Aktivitetstjenesten vil vise fram alt det fine de har laget i vinter.

– Vårkolleksjonen er utrolig flott. Det er mange fine ting, sier Kvernes. Hun er noe over gjennomsnittet interessert i hager og forteller at mye er laget ut ifra det.

– Jeg er opptatt av den romantiske hagen, og jeg har produsert en del sommerblomster, delt en del stauder og har en god del planter vi skal selge under arrangementet på Gussiås. De har fått leie en paviljong av bygdelaget, slik at kafeen er under tak, men håper sola skal skinne på Gussiåsen disse dagene og at alle skal kose seg utendørs disse dagene mellom elleve og fem.

Arrangementet er åpent for alle og alle er hjertelig velkommen. Hagen ligger midt i Gussiåsbygda i Nesset, og det blir skiltet til rette sted.

– Hagen er ganske flat, så det skal være mulig for rullestolbrukere også å komme.

– Vi slår på stortromma disse dagene. Vi skal ha masse dyr utstilt, og det blir mulighet for riding. Vi har tre hester; deriblant en shetlandsponni og en dølehest vi skal bruke i ridinga.

Det blir salg av egg, da dattera til Hilde; Ellen, har mange høner. Det blir også utstilling av ender og kaniner.

Brukere fra aktivitetstjenesten skal være med på opplegget.

– Vi har hyret inn folk til å ta seg av hestene og ridinga. Vi håper og tror at dette blir et kjempebra arrangement.

Kvernes sier de også vil sette Gussiås på kartet med dette arrangementet.