Det kraftige lavtrykket som torsdag førte til ekstremvarsel, lå fredag formiddag utenfor kysten av Nord-Trøndelag. Utover ettermiddagen og mot kvelden flyttet det seg nærmere Møre og Romsdal, samtidig som det avtok i styrke.

– Det betyr ikke at vi har et rolig og fint døgn i vente. Lavtrykket blir liggende der til lørdag og vil gi nordvestlig liten til full storm langs hele kysten fra Møre og Romsdal og sørover, forteller meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt.

Vindretningen har dog endret seg fra vestlig til nordvestlig retning, noe som gjør at vinden går mer langs kysten og ikke rett inn i landet, som den gjorde natt til fredag.

– Dermed vil færre områder bli berørt, og det er områder som er vant til mye vind, sier Thyness til yr.no.

Obs-varsel om sterk vind

Utover kvelden og natta ventes nordvest liten storm 22 meter per sekund på kysten, periodevis full storm 25 meter per sekund på kysten av Sogn og Fjordane. Vindkast mellom 25-30 meter per sekund utsatte steder. Fra lørdag morgen minker vinden gradvis.

Det går fram i et obs-varsel som er sendt ut i dag, fredag, og som også omfatter Møre og Romsdal.

- Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Vær forsiktig når du ferdes utendørs. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, heter det i obs-varselet.

Mye regn

Det er også sendt ut obs-varsel om mye nedbør både fredag og lørdag, estimert til 50-80 millimeter på 24 timer. Nedbøren kommer som snø over ca 200-400 m, lørdag blir det noe lavere snøgrense.

- Fare for overvann i tett bebygde område. Se www.varsom.no for mer informasjon. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.