Stornaustet (gamle Halsa skole) inviterte til Åpen dag på lørdag med masse stands, omvisning i barnehagen, matservering og underholdning fra scena i gymsalen.

Blant annet vakte den nystarta sanggruppa Kvin stor begeistring og stående applaus. Tryllekunstner Hans Henrik Verpe slo også godt an, og det var full sal på alt av underholdning.

Det er svære lokaler der det går an å gjemme unna mye folk på Stornaustet, og for å få et godt innblikk i hvor fullt det var, var det bare å se på parkeringsplassen utenfor.

I øverste etasje var det restaurant på lørdag, drevet av Hammerstuene ved Thor Rune Halset - som strevde med å tilberede lunsj til de sultende horder som kom innom. Det var så fullt i restauranten at de måtte gjøre som på sykehuset - å plassere noen av pasientene - unnskyld, spisegjestene - ute i korridoren.

Med inngang fra samme korridor, kunne du få en drop-in-klipp hos Hilde Kristin Betten i Betongfabrikken hårsalong. Denne er lokalisert i Surnadal, men bød fram sine tjenester i Stornaustet denne dagen.

Nede i sokkelen var det mulig å kjøpe alt fra økologisk mat til leiligheter. Reint Logisk har drevet butikk med økologisk mat og lokalmat i kjelleren der ei stund nå, og fikk nok rekordsalg denne dagen. De hadde hyret inn Ellbjørg Reiten til å bake flatbrød på økologisk speltmjøl, og smaksprøvene med Rørossmør på ble omtalt i rosende ordelag av dem som smakte på herlighetene.

Reint Logisk har også butikk i Kristiansund og Ann Kristin Greiff-Mandal mener bestemt at med to butikker må de kunne kalle seg en butikkjede.

Leder Cathrin Gärtner Sørlie opplyser at de også driver nettbutikk og kjører ut varer på bestilling.

At du kunne kjøpe leilighet, var nok å ta i litt, men om mange nok av dem som var innom viste interesse for å kjøpe leilighet, vil de kunne bidra til at et leilighetsbygg nede i Vullumstranda blir realisert.

Det er Jan Erik Åsbø Glåmen, Tore Dønheim og Oddny Guldstein Aarset som er primus motorer for prosjektet, og interessen er såpass at det absolutt kan bli aktuelt å realisere. Det krever sjølsagt at interessen er konkret nok til at de er sikre på å få solgt leiligheter, samt at de må få avklart om folk ønsker større eller mindre leiligheter.

I naborommet i kjelleren fikk vi se film om traktorpulling, noe vi visstnok skal få oppleve i Halsa etter hvert.

Vi rakk ikke å kikke innom alt av stands, men kunne konstatere at her var det salg både av lopper og husflid og mye annet. For alle som stakk innom, var ble det i alle fall klart at det var en stordag i Stornaustet.

Klikke på tallene under hovedbildet for å se flere bilder.

Vi sparer saka til papiravisa på onsdag, da den kan få den plassen den fortjener.