Bakgrunnen til at studentene la sin Norgestur innom Rindal og Dalalåven, er nok at professor Don Huebner har fulgt Inga Dalsegg på Facebook i lang tid, og de har chattet og hatt sine meningsutvekslinger. Blant annet er de skjønt enige om at valget av Donald Trump som president ikke var veldig heldig for USA og resten av verden.

Og da de for første gang møttes face to face var det som om to venner som hadde kjent hverandre i årevis kom sammen igjen.

Inga hadde lagt opp til at professoren og studentene skulle få et uforglemmelig møte med Rindal, og ba med seg Gøran Bolme fra iTrollheimen og Britt Grete Moen fra Den gode maten til å gjøre opplevelsen ekstra minneverdig. På mandag gikk turen til Folddalen blant annet med bading i jettegrytene nedenfor Foldsjødammen - og med et uforglemmelig måltid, delvis tilberedt over åpen ild etter et heller kaldt bad.

Og på tirsdag besøkte de Ingas atelier på Dalalåven, og Inga var veldig fornøyd over å høre at besøket i Rindal var høydepunktet under Norgesbesøket. Tirsdag ettermiddag avla de Rindal skimuseum et besøk.

Siden de er geografistudenter, mente Inga det passet bra med et lysbildeforedrag ved Morten Gåsvand ved Saga Trollheimen hotell om turer han har vært på rundt om i verden. Gåsvand har også laget ei tjukk bok om furutrær i Trollheimen - som blant annet kan by på Norges største kjente furu. Studentene tar bussen til Trondheim onsdag kveld. Derfra blir det tog til Oslo og fly videre heim til USA.

Vi kommer tilbake med mer om Texas-besøket i Driva på fredag.