Tirsdag inviterte Café Go’biten ved Linn Foss til storstilt åpning i nye lokaler på industriområdet på Sunndalsøra. Lokalene eies og drives av Trollheim as, som i tillegg driver forskjellige andre aktiviteter i det tidligere avisbygget – slik som vaskeri og arbeidsaktiviteter for brukere med spesielle behov. Trollheim har stor aktivitet både i Sunndal og Surnadal – og både dagligleder Lars Inge Kvande og driftsleder Per Olav Garte stiller opp ved behov på begge sider av fjorden.

Mestring i fokus

Kvande orienterte de mange frammøtte om de forskjellige aktivitetene innad i bedriften. De produserer for eksempel potetkasser, parkbenker og mye, mye mer. Målet er å få flest mulig i arbeid. Her står mestring i fokus, samtidig som man gis anledning til å utvikle seg sjøl.

Med på laget er også Anders Skralthaug, som i mange år har produsert Trollheimsvinduet. I de senere årene er produksjonen i tillegg dreid over mot oppattmaling av skapdører, noe det har vist seg å være et stort behov for. – Folk kan levere dørene den ene uka og få de tilbake ferdigbehandlet uka etterpå, sier Skralthaug. – I Sunndalen har det vist seg å være et ekstra stort behov for disse tjenestene – av en eller annen grunn mye større enn i Surnadal, legger han til. Dette er et ressursbesparende og økonomisk gunstig alternativ sammenliknet med å kjøpe nytt, sier han. Gardiner er også populære produkt.

Et trettitals naboer på industriområdet var frammøtt på åpningsdagen – noe Linn Foss syntes var stor stas. Hun håper at interessen kommer til å vare ved – og allerede nå vet hun at det kommer til å bli stor pågang de dagene det inviteres til balldag.

Fortsetter med catering

I tillegg til kafedrifta kommer hun også til å fortsette med cateringvirksomhet, noe hun har erfaring fra helt siden 2001. I tillegg til selve kafeen, finnes det i bygget også andre rom som kan egne seg til møtesom for eksempel. Det er bare å ta kontakt.

Også Per Helge Malvik, Ninni Innvik og Mette Sæter Ormset fra Sunndal næringsselskap var til stede på åpningsdagen.