Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF)vil at alle nye jegere enkelt skal finne muligheter i hele Norge. 12 000 personer tok jegerprøven i fjor, og ifølge NJFF har undersøkelser vist at opp mot 50 prosent av disse aldri kommer seg på jakt. For å senke denne terskelen og få flere med på jakt inviterer NJFF både førstegangsjegere og andre til introjakt.

- Vi vet at mange ferske jegere synes det er vanskelig å finne tilgjengelig jakt, og mange opplever veien fra teori til praksis lang. Tidligere har jegerferdighetene gått i arv i generasjoner blant familie og venner, men slik er det ikke nødvendigvis lenger, sier kommunikasjonsrådgiver i NJFF, Håvard Skjerstad Andersen i en pressemelding.

Introjakt er en serie med arrangerte jaktturer, der alle med jegerprøven kan bli med. Det er et rimelig og tilgjengelig tilbud som er med på å senke lista for å komme seg ut på jakt. Introjaktene er også for jegere som ønsker å prøve ut flere og nye jaktformer.

Har man tatt jegerprøven, men enda ikke kommet seg ut på jakt så er dette en god måte å starte på. Bare i høst tilbys det hele 350 introjakter i Norges land; rypejakt, harejakt, villreinjakt, revejakt, skogsfugljakt, hjortejakt og mye mer.

Flere av introjaktene foregår i landets beste terreng, og mange av tilbudene er gratis, eller har kun en symbolsk kostnad.

For å bli med på introjakt må man ha tatt jegerprøven og ha egen børse - som man må ha skutt litt med på forhånd.

Les mer og se oversikt over alle tilbud om høstens introjakter i Møre og Romsdal her.