For i natt

Når snøen laver ned

Lager vi engler

Og vi er i himmelen

Mange fant vegen til Øratorget søndag ettermiddag. Et lite opphold i det tunge, sure og våte regnet gjorde godt – da julegrana lyste opp etter felles nedtelling ledet av ordfører Ståle Refstie. Både store og små fant hverandres hender og sang med rundt treet da Sunndal Musikkforening spilte sanger som "Glade jul" og "Deilig er jorden". Løftet blikket mot julestjerna, høyt der oppe, og kjente på den gode, varme følelsen. Første søndag i advent.

Sunndal Frivilligsentral serverte varmende gløgg og sprø pepperkaker, og julenisse på torget, Per Ove Mæhle, bød på Twist og gode førjulssmil.

– Vi bruker å få med oss dette. Det hører med, smiler Laila Linseth, som hadde tatt med seg Eirin Linseth, Oscar Linseth og Gina Osen Ulvund til Øratorget.

Godt over to hundre tok turen videre inn i Hovshall etterpå. For tjuende året på rad inviterte JazzåKoret til førjulskonsert, i år med tittel lånt fra Dum Dum Boys' kjente og kjære "Stjernesludd".

Leder i koret, Arnt Korsnes, gledet seg over det gode besøket, og kommenterte at dette ser ut til å ha blitt en tradisjon som mange setter pris på.

Det er ikke å undres over. Det er en fin førjulsstund JazzåKoret skaper.

Med lave skuldre, humør og godt glimt i øyet, lun og fin stemning, og stor bredde og variasjon i repertoaret. Her serveres alt fra det folkelige til det høytidsstemte, fra svært gammelt til ganske så nytt, på norsk og engelsk.

Koret synger fint, synger førjulsstemninga inn og hjertene varme, og det er mange høydepunkter å glede seg over. Dyktige solister fra korets egne rekker; Bente Ørsal, Ingrid Sandvik, Solveig Sallaup, Ingeborg Singsdal og Heidi Vebenstad, løfter det hele. Det gjør også særdeles solid tonefølge fra Lars Måløy på tangenter – og rammen rundt det hele; en julepyntet scene med både levende lys, julestjerner og blomster, samt fin lyssetting og krystallklar lyd. Undervegs i konserten drar også dirigent Svein A. Dørum fram gitaren – og ser ut til å trives svært så godt i den rollen.

Vi gledet oss søndag kveld særlig over en stemningsfull versjon av Bjørn Eidsvågs "I en natt", flere fine gospelpregede sanger, og ikke minst "Walking in the Air" – en liten perle av en sang som mange vil kjenne fra tegnefilmen "The Snowman" fra 1982.

– Vi håper konserten kan bidra til at førjulsstemningen siger litt på, sa Korsnes innledningsvis – og det gjorde den så absolutt. Ikke minst mot slutten av konserten, med tre sanger som fikk ekstra varm mottakelse hos publikum, blant annet for flotte solistprestasjoner; "En stjerne skinner i natt", "Stjernesludd" og "Deilig er jorden" – sangen som bestandig setter punktum for JazzåKorets førjulskonsert.

Etter konserten vandret publikum ut i adventskvelden - varmet av stjernesludd og ønsker om ei fin førjulstid.