Ikke bare lot Øystein Larsen det unge paret få kjøpe huset etter å ha vunnet budrunden. Han lot paret få kjøpe huset til deres siste bud, og Øystein betaler det overskytende til selger. Det unge paret får en riktig flott førjulsgave.

– Det har nesten ikke gått opp for oss enda. Vi tør nesten ikke slippe jubelen løs før vi har signert kjøpekontrakten, sier Ingrid Hopsø.

Hun er hoppende glad og rørt og nesten på gråten med tanke på den måten hun og samboeren Nick fikk drømmehuset på Viklandet i Sunndal på. Et gammelt småbruk bygd på slutten av 1800 tallet med noen mål tomt helt nede ved sjøkanten, der den gamle riksvegen en gang gikk, Et hus paret bosatt i Tromsø har sett ligge på nett siden september. Ingen tegn til interesse har vært å spore. Ikke før de sjøl bestemte seg for å gi et bud på eiendommen forrige fredag. Da oppdaget de at en annen også var interessert. Budet startet på 1,5 millioner. Partene fulgte hverandre opptil 2 millioner. Paret ba da selger om å velge deres bud fordi de ønsket så gjerne å slå seg ned på småbruket, pusse det opp og bruke det. De trodde Øystein var mer interessert i en fritidseiendom. Men Øystein bød 2,1 millioner og fikk tilslaget. Han ville ha eiendommen.

– Men da jeg la meg fredagskvelden begynte jeg å tenke. Jeg er femti år og halvfet og har midler. Hvorfor nekte dette unge paret å realisere drømmen sin. Gode ting skjer gode mennesker, heter det. Så nå håper jeg de er gode mennesker, forteller Øystein Larsen.

Lørdag mailet han eiendomsmegleren og spurte om han fikk la det unge paret kjøpe eiendommen for 2 millioner mot at han betalte de 100.000 ekstra til selgeren. Garanti Eiendomsmegling i Molde hadde ikke noe imot det, selger hadde ikke noe imot det og slettes ikke det unge paret. De trodde nesten ikke det de hørte når de fikk tilbudet.

– Jeg ringte pappa og konfererte med ham og vi slo til, sier Ingrid Hopsø.

– Enestående gjort

Både Hopsø og Larsen så det samme i eiendommen på Viklandet. Et småbruk å pusse opp og drive ved siden av annet arbeid. Begge parter er de fascinert av Møre og Romsdal med sin nærhet mellom hav og fjell. Begge elsker de å være ute i naturen og så derfor Viklandet som det perfekte stedet.

– Larsen må være årets julenisse. Jeg har solgt 1500 eiendommer og har aldri vært med på liknende. Har aldri hørt om det heller, sier Jan Egil Fornes i Garanti Eiendomsmegling.

Mye arbeid

Ingrid Hopsø og hennes samboer Nick har ingen tilknytning til Sunndal. De bor og jobber i Tromsø. Hun som sivilingeniør i Kongsberggruppen, han som markedsfører av hundesledeturer. Ingen av dem har søkt arbeid i Sunndal. Men de regner med det ordner seg og er åpen for det meste. Først og fremst vil de bruke tid på å pusse opp det gamle huset som det ikke har vært gjort veldig mye renovering på siden det blei bygd.

– Det sto 15 centimeter vann i kjelleren da vi var der og så nylig. Så til å begynne med vil vi bruke tid på huset, sier Hopsø.

Ønsker småbruk

Hun er likevel Larsen evig takknemlig for den utrolige sjenerøsitet og empati han har vist. Larsen på sin side håper å finne en annen eiendom i regionen. Et småbruk på 2-2,5 mål der han kan slå seg ned og drive økologisk småskalaproduksjon av mat. Larsen har side 1993 jobbet i krigs- og katastrofeområder for Røde Kors og ulike FN-organisasjoner. Seinest fem år i Afghanistan. Larsen kjenner nå at tiden er inne til å roe ned. Han elsker naturen i Møre og Romsdal og oppgir en gård han eier i Hallingdal for å flytte til Nordvestlandet.

– Håper noen tar kontakt om de har et småbruk de ønsker å selge, sier Larsen.