Senterpartiet i Surnadal samler flertall for budsjettet for 2016. Sp får med seg Høyre, KrF og Frp på et stramt økonomisk forslag.

Senterpartiets Margrethe Svinvik tapte ordførervalget, men sitter nå i førersetet. Ingen ting gleder henne mer, men hun tror det kan bli vanskelig for budsjettalliansen og ha flertall i alle politiske saker.

- Er vi enig regjerer vi, vi har et godt samarbeidsklima, men det kommer nok enkeltsaker der vi kan være politisk uenig, sier Svinvik.

Arbeiderpartiet sitter med ordføreren, men kan oppleve å måtte regjere i mindretall og tåle politiske nederlag i en rekke saker de neste fire årene.

- Heldigvis har det vært stor enighet om saker i kommunestyret i Surnadal, men det er klart vi kan tape enkeltsaker, sier Nedal til Driva.

Hvor mange saker han tror Ap tåler å tape før det blir slitsomt kommer an på sakene.

- Vi rir ikke kjepper. Vi er kun forpliktet i programsaker, sier Nedal.

Leder Egil Nedal i Ap sier til tk.no partiet blei tatt på senga i formannskapet tirsdag og gir honnør til opposisjonen for deres budsjettframlegg. Torsdag skal partiet ha møte for å diskuttere den nye politiske situasjonen i Surnadal.

- Så får vi ta saken derfra. Tror nok noen fra Senterpartiet stemmer med oss i noen saker og noen av oss med dem i andre saker, sier Nedal.

Dette utelukkes heller ikke av Margrethe Svinvik.

- Det finnes fornuftige folk i alle partier, sier Svinvik.

Til Driva sier ordfører Lilly Gunn Nyheim (AP) hun ikke er klar til å kommentere saken ennå, men lover å komme tilbake til den.

Kvelden før budsjettmøtet i kommunestyret kalles det inn til ekstraordinært formannskapsmøte. Der er det tenkt å jobbe i fellesskap med de framlagte budsjettforslagene, underforstått i et forsøk på å enes om ett som kan legges fram i budsjettmøtet.

- Det vil jo være bra om Arbeiderpartiet kommer med et budsjettforslag som ligner på vårt, ellers går vi for vårt eget, det har flertall, sier Svinvik.