Onsdagen i påskeuka inviteres det til jam ved Thon Hotel Vårsøg. Dette blir kickstarten på et nytt konsept; «SKUV»; en arena for lokal musikk og kultur.

Det startet med tanker og ideer hos Ole Erik Bævre og Øyunn Fugelsøy Aune ved Thon Vårsøg Hotel, og mandag inviterte de sammen med Rune Dalager ved Kulturskolen for Indre Nordmøre, til et pressemøte for å fortelle om planene.

Onsdagskvelden i påskeuka går starten for det som skal bli en årlig tradisjon. Da inviteres det nemlig til musikerjam i Den glade laks. Dette er også starten på noe som skal bli større; foreningen SKUV (Surnadal konseptutvikling).

– Opp gjennom åra har det vært noen musikerdugnader i Surnadal, men dette har dødd ut litt. Derfor satser vi nå på å få i stand et nytt konsept under en litt annerledes paraply, forteller Øyunn Fugelsøy Aune ved Thon Vårsøg Hotel.

Tanken bak SKUV-prosjektet er å etablere en arena-, en scene, der nye og etablerte musikere får muligheten til å opptre og presentere seg for publikum og treffe andre med samme interesse.

Mens Rune kjenner musikermiljøet i bygda svært godt, er Øyunn og Ole Erik gode på organisering. Dette danner grunnlaget for det som nå er under oppseiling.

– Det blir jo en slags musikerdugnad dette også, selv om vi nå kaller det for jam og SKUV, forklarer Dalager.

Ønsker artister

For planen er å få med musikere som vil stille opp gratis til denne musikerjammen i påska. Utstyret på scena vil bestå av slagverk, to gitarforsterkere, bassanlegg, tangentinstrument, samt mikrofoner.

En konferansier vil blant annet bruke pausene denne kvelden til å presentere artistene litt nærmere.

– Vi oppfordrer så mange artister og band som mulig til å kontakte Rune Dalager og melde seg på før fristen den 26. mars, sier Øyunn.

En symbolsk medlemskontingent vil bli avkrevd, men overskuddet tilfaller ikke hotellet, det går direkte inn i SKUV-prosjektet. Slik ønsker de å utvikle et felles musikermiljø i bygda, å bygge opp en møteplass og et felles musikermiljø trinn for trinn. Videre kan nye konsept på tvers av grupper dannes- og videreutvikles, og en kan også få en ny giv over utelivet.

Sikker på suksess

Dette er myntet både på etablerte artister og band, ungdomsband, ferske musikere/band, blandaband, trubadurer, duoer, reunion-band, og så videre.

– I første omgang gjelder dette kun musikk, men vi har noen tanker og ideer om å utvikle det til noe mer seinere. Men først må vi prøve å bygge opp dette, sier Øyunn.

SKUV er en frittstående forening med eget styre og egen økonomi, der all støtte og inntjening vil gå uavkortet til oppbygging av SKUV.

I likhet med de to andre har Ole Erik stor tro på prosjektet.

– Det finnes veldig mange lokale band og artister i bygda, og jeg brenner for å få med disse. Vi har hatt ulike arrangement som Vinterrock og litt forskjellig ved hotellet, og vi har sett Rune sin suksess med ulike hyllester, blant annet. Summen av alt dette gjør oss skråsikre på at dette blir kjempebra, sier han.

Ny fellesarena

Mange musikere til tross; bortsett fra kulturskolen er det fram til nå få fellesarenaer for disse.

– Vi vil få til en samlingsplass og få opp igjen driven, fastslår de.

Påskejammen blir kickstarten på SKUV-konseptet. Denne kvelden blir det servering i Gla'laksen og derfor 18-årsgrense, men seinere planlegges også rusfrie arrangement.

En symbolsk medlemskontingent vil bli avkrevd, penger som kommer musikerne sjøl til gode, da de går rett tilbake til SKUV-prosjektet. Øyunn, Ole Erik og Rune jobber med SKUV på frivillig basis, og hotellet har ingen profitt på dette, annet enn det som selges av snacks og drikke.

Mange muligheter

Målene for jam og SKUV er altså mange. Blant annet ønsker de med dette å dra i gang musikerdugnadkonseptet igjen og bygge opp SKUV for musikerne i nærmiljøet, og få en egen SKUV scene med teknisk utstyr.

De ønsker også på være initiativtakere og ressurssenter for lokal kulturutvikling, og ha arrangement tre-fire ganger i året, gjerne med ulike tema. På sikt ser man også for seg å kunne sette opp store arrangement som teater, musikaler og liknende.

Slik skal SKUV gi artister og band muligheten til å promotere seg sjøl, prøve seg på en scene, gi et musikalsk tilbud til- og for ungdommer i form av rusfrie konserter og arrangement, samle musikere og kulturutøvere med forskjellig erfaring, dele erfaringer, være med å bygge opp et nytt konsept for musikere, og bygge opp dugnadsånden, med mer.

– Tilbudet vil blant annet markedsføres gjennom en jevnlig oppdatert Facebookgruppe for artister, samt en Facebook-event, opplyser Øyunn, som understreker at de på ingen måte vil konkurrere med noen gjennom konseptet, men at de tvert imot heller ser for seg ulike aktuelle samarbeid.

For priser og påmeldingsinformasjon se her.