En mann i 40-åra fra Tingvoll er i Nordmøre tingrett dømt til å betale en bot på 10.000 kroner etter å ha stjålet to ølbokser fra en dagligvarebutikk. Det var i september i fjor mannen tok to bokser øl fra ei hylle i butikken og la dem i handlekurven sin. På veg til kassa flyttet han imidlertid boksene over i en medbrakt bærepose. Deretter betalte han for øvrige varer og gikk mot utgangsdøra. Butikksjefen så imidlertid det hele, og stoppet mannen – som hevdet at han hadde kjøpt ølboksene tidligere på dagen, og framviste en kvittering, som var noen dager gammel. Butikksjefen fikk boksene tilbake og ba mannen forlate stedet. Da ble han ifølge dommen irritert, og sa «I kill you» til butikksjefen.

Forholdet ble anmeldt. Mannen i 40-åra nektet å oppgi personalia til politiet. Han forklarte at han ikke tok ølboksene uten å betale, og framviste kvittering. Han mente ordene «kill you» kan ha kommet opp da han spurte hva butikksjefen ville gjøre med ham, og om han ville slå ham. Personalia ville han ikke oppgi fordi han mente politiet allerede visste hvem han var, og at han først ville oppgi personalia under avhør.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring, og mener han tok boksene uten å betale, og at han handlet forsettlig og i vinnings hensikt. Han truet også butikksjefen på en slik måte at trusselen var egnet til å framkalle alvorlig frykt.