Skolesvømmen er en konkurranse om svømmeferdigheter mellom skoler. Antall elever totalt, antall elever som får svømmeundervisning og svømmeferdighet regnet etter antall som har tatt diverse ferdighetsmerker telles.

Mo skule har svært svømmedyktige elever. I fjor vant de skolesvømmen i kategori A (skole med 1-49 elever), fikk pokal med inskripsjon samt diverse utstyr. Men det gjeveste var lovnaden om at de skulle få besøk av en landslagssvømmer.

Fredag kom Sara Nordenstam på besøk, svømmeren som sto øverst på ønskelista blant elevene på Mo. Hun startet dagen i Surnadal med en tur i svømmebassenget på ungdomsskolen sammen med elever på 6.- og 7. trinn ved Mo skule og svømmelærer Ola Gjøra. Hun ble imponert over svømmeferdighetene, og ga både elever og lærere nyttige tips for videre svømmeundervisning.

Etter svømmetimen ble hun med til Mo skule der hun, i tillegg til å skrive autografer, svarte på spørsmål fra elevene. Hun fikk spørsmål både om å vise fram musklene, om hvordan det er å være toppidrettsutøver, og hva som er det største hun har opplevd som svømmer.

Da fikk hun både vise bicepsen og fortelle om da hun svømte inn til tredjeplass, ny Europarekord og bronsemedalje på 200 meter bryst under OL i Beijing i 2008.

Ellers er Nordenstam svært opptatt av at unge må lære seg grunnleggende svømmeferdigheter, sjøl om de ikke nødvendigvis har planer om å bli toppidrettsutøvere. Det er viktig for å kunne berge livet om en skulle falle i vannet, i tillegg til at en kan berge livet til andre. Hun finner det skremmende at så mange 10-åringer ikke har lært å svømme ennå.

Les mer om besøket til Sara Nordenstam i Driva på mandag.