I 2017 er det Akershus som har flest millionvinnere (64 millionærer), etterfulgt av Oslo (50 millionærer) og Hordaland (44 millionærer).

Spillerne som vinner mest penger bor på Møre, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Når disse spillerne vinner, soper de med seg 7,6 millioner kroner i snitt. Millionærene i Akershus vinner 5,6 millioner i snitt, og i Sør-Trøndelag vinner de 5 millioner kroner i snittpremie.

På lista over de siste milliongevinstene her i fylket finner vi blant annet en mann fra Nesset, som vant 4,6 millioner i Lotto i mai i år, ei kvinne fra Sunndal som vant en Lotto-million i april, og en mann fra Halsa som vant 2,1 millioner kroner på Joker samme måned.

Det aller største vinnerøyeblikket i 2017 oppsto da en nordmann fikk 5+2 rette i Eurojackpot 18. august og vant 441 millioner kroner. Aldri før er det blitt utbetalt en større pengegevinst i Norge.

- Det har vært et rart halvt døgn, sa multimillionæren dagen etter at han fikk millionbeskjeden:

- Jeg har fått pusta litt siden i går. Det er jo en fantastisk nyhet!

Tre måneder seinere sørget ei kvinne fra Oslo for å toppe statistikken i Vikinglotto, da hun vant 341 millioner kroner. Aldri tidligere har en enkeltperson vunnet så mye i Vikinglotto. Dagen etter sa vinneren:

- Jeg har både små og store drømmer. Det første jeg skal gjøre nå er å bestille meg time på spa og få massasje! Jeg har mildt sagt hatt høye skuldre siden jeg mottok drømmetelefonen. Jeg har alltid sagt at jeg skal kjøpe meg ny bil om jeg vinner mye penger, så det kommer jeg til å gjøre med en gang. I tillegg skal jeg kjøpe meg drømmehuset, og gleder meg til å begynne å kikke etter det.

I tillegg til de store premierekordene, har Lotto satt rekord i antall nye Lotto-millionærer i løpet av et år.

Før nyttårstrekningen er det 279 heldige spillere som kan titulere seg som Lotto-millionærer, mot 266 personer i hele fjor.

Ellers har:

76 spillere blitt Joker-millionærer

51 spillere blitt Nabolaget-millionærer

41 spillere blitt VikingLotto-millionærer

33 spillere blitt Flax-millionærer

21 spillere blitt Extra-millionærer

11 spillere blitt Tipping-millionærer

9 spillere blitt Eurojackpot-millionærer

8 spillere blitt Keno-millionærer

2 spillere blitt KongKasino-millionærer

1 spiller blitt millionær på minispill

Det har vært et begivenhetsrikt år, ifølge Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping. Hun er med i teamet som ringer de heldige vinnerne og formidler millionbeskjedene.

- Det har vært mange utrolige vinnerøyeblikk vi har fått gleden av å dele med vinnerne når vi har ringt dem. Ingen historier er like, og det er det som gjør vår jobb til Norges morsomste, sier Mathisen i pressemeldingen.