- Klovnen gynget på hengerfestet på bilen og skrapet med kniv, forteller Aina Innerdal. Foto: Aina Innerdal

Aina Innerdal (21) bor i Sunndal og i Kristiansund. Hun og søstera kom kjørende fra Kristiansund til Sunndalsøra da de oppdaget klovnen i Eidsvåg.

– Vi så klovnen på fortauet i Eidsvåg og tenkte straks på «Killer clowns» i USA, sier Aina Innerdal til Driva. De syntes det var litt spennende og litt artig, så de kjørte etter klovnen i sentrum.

– Han løp etter oss og da vi sto ved bensinstasjonen YX, hoppet han opp på hengerfestet på bilen. Han sto der og gynget opp og ned, forteller Innerdal.

De oppdaget så at klovnen tok fram en kniv. Han skrapet på ruta og bilen.

– Da fikk jeg nok, men jeg tok ikke sjansen på å kjøre, da han kunne ha ramlet av og skadd seg. Jeg kunne da ha blitt ansvarlig for en skade. Men med en gang jeg fikk sjansen, kjørte jeg vekk.

Innerdal ringte politiet og sto en stund og snakket med dem.

Ripe på taket

– Hvordan reagerte dere da han tok fram kniven? Ble dere redde?

– Vi lo bare i starten, men da han ikke gikk av bilen ble det ikke artig lenger. Vi ble ikke redde og følte oss ikke truet, for vi skjønte det var ungdommer som ville ha det artig. Det var nok helst uskyldig skremming det dreide seg om.

Innerdal vet ikke hvem klovnen er. Hun har bare hørt rykter om hvem det kan være.

Etter det som skjedde oppdaget hun en ripe på biltaket.

– Kommer du til å anmelde saka?

– Politiet ønsker det, særlig fordi jeg har fått en ripe på biltaket jeg mener må ha komme fra klovnen. Jeg ønsker helst ikke å anmelde, men skal tenke på det.

– Var det mange vitner til episoden?

– Det var et publikum med unger på rundt sju stykker som fulgte med. Noen av dem syklet og andre gikk, sier Innerdal til Driva.

Sprer seg

Politiet la ut melding på Twitter tirsdags kveld om episoden, som Driva skrev tirsdags kveld: «Jenter ble plaget av ungdom som var utkledd som klovn ved bensinstasjon. Trolig inspirert av «Killer clown». Skremmende stunt».

Fenomenet er internasjonalt og har spredt seg fra USA til Storbritannia og nå Norge og Sverige. VG skriver at politiet i Bodø og på Romerike måtte rykke ut tirsdags kveld på grunn av hendelser med "onde klovner" som oppførte seg truende med våpen.

Som VG skriver er bakgrunnen for fenomenet Stephen Kings skrekkroman «It» fra 1986. Filmen basert på boka kommer på kino til neste år, med Bill Skarsgård i rollen som den oppdikta drapsklovnen «Pennywise».

Har mistenkte

Øystein Thorsen, politibetjent på Sunndal lensmannskontor, sier at de har noen mistenkte i kikkerten.

– Det er noen som er mistenkt, men vi har ikke tatt noen skritt i den retning foreløpig, sier han til Driva på mandag.

– Ingen har meldt seg eller vært til avhør om dette, fortsetter han.

– Hva gjør dere med saka?

– Vi etterforsker det og snakker med folk som har opplysninger i saka. Vi har fått en del tips.

– Hva hvis klovnen er under 15 år?

– Da kan han ikke staffes på vanlig vis, men det blir da heller snakk om samtaler eller annet. Det er ikke et tema på nåværende tidspunkt.