Onsdag 21. juni var det akkurat førti år siden den aller første musikerdugnaden ble arrangert, og fredag kveld feirer vi førti år med musikkfest, samhold og dugnadsånd med en kavalkade av dugnadshøydare. Her blir det ABBA og KISS, et sett med ungdommen, gjenhør med et band fra den første dugnaden og avskjedskonsert med Dynamite. Med andre ord: Noe for enhver smak og helt i tråd med dugnadens konsept, skriver rockeklubben i en pressemelding.

Bærebjelke

Musikerdugnaden har vært en bærebjelke i Rockeklubbens virke og har gjort det mulig for klubben å holde lokale musikere med både gode øvingsfasiliteter og billig tilgang på PA.  Dugnaden har også bygget broer mellom ulike musikere og gitt både deltakere og publikum fantastiske opplevelser.

En av banda som blir å høre på fredag kveld, spilte også på den aller første dugnaden, og John Rasmus Leinum minnes opplevelsen godt:

– Jeg var 15 år da den første musikerdugnaden ble planlagt. En kveld i mai ringte det på døra hjemme. Der sto to ivrige musikere utenfor med Nils Stølens gamle «Bluesmobile» og beskjed om at jeg måtte ta på meg jakken og blir med fordi jeg var plukket ut til å spille i band på musikerdugnad sammen med dem. Jeg mener det var Hans Gunnar Bruseth og Ivar Sandbukt, sier Leinum.

Venner for livet

Deretter gikk gikk turen rundt på øra for å plukke opp de andre medlemmene.

– Vi hentet Harald Brusethaug hos kjæresten, Rune Sagør hjemme og Nils Stølen på heimevernsleir på Vinnu. Der var de på vei til å avslutte øvelsen, og det var som å være med i oppfølgeren av Blues Brothers-filmen da vi kjørte inn i leiren med Bluesmobilen for å be om at han måtte dimmiteres umiddelbart slik at vi kunne samle bandet for å planlegge reportoir til musikerdugnad. Vi øvde på låven til onkelen til Ivar på Opdøl. På tross av avstanden fra øra kom det flere musikerkolleger innom for å høre på hvordan det gikk med oss på øvingen. Etter den dugnaden var jeg nok hekta på musikerlivet for godt og musikkmiljøet i Sunndal har gitt meg venner for livet.

Original besetning

Leinum kan fortelle at det er dette omtalte bandet i original besetning han skal spille med på dugnaden 23.juni: Harald Brusethaug, sang, Hans Gunnar Bruseth, bass og sang, Rune Sagør, keyboards og sang, Nils Iver Stølen, trommer og sang, Ivar Sandbukt, gitar og John Rasmus Leinum, gitar og sang.

– Vi spiller «nesten» det samme reportoiret, men siden hukommelsen ikke er helt til å stole på, regner vi at vi har ca 50 prosent treff.

Billettsalg over forventning

Sunndal Rockeklubb er stolte over å kunne markere dugnadens 40årsjubileum, og ser fram til å ta imot publikum.

– Så kan det være verdt å notere seg at ABBA-bandet starter kvelden og går på scenen allerede klokka kvart over ti, rett etter at ladyen har trukket sitt siste sukk. De som vil ha med seg det, må altså være tidlig ute, sier dugnadsgeneral Øystein Sandbukt.

Lørdag er det Tora Dahle Aagård med band som skal rocke teltet, med lokal support fra Stortinget. Sunndal Rockeklubb er ekstremt fornøyd med å ha fått booket Tora og håper på stappfullt telt også denne kvelden.

Billettsalget er så langt gått over all forventning, så publikum som har tenkt seg ut på disse arrangementene oppfordres om å kjøpe billetter snarest gjennom Sunndal kulturhus.