Aluminiumsverket Hydro Sunndal markerer i 2014 at det er 60 år siden de startet på Sunndalsøra.

Lørdag 6. september blir det åpen dag på verket, med aktiviteter, omvisning, utstillinger, grilling og stands.

Molly Innvik, Odd Roar Horvli og Lars M. Bræin i arrangementskomiteen ser fram til familiedagen på Hydro.

Barna får inn

- Nå kan familie og venner endelig få komme inn og se hvordan det ser ut her. Mange barn har ikke fått se foreldrenes arbeidsplass og er nysgjerrige på dette. Egentlig er det 12-årsgrense for å komme inn, men under åpen dag er grensen seks år. Det blir egne busser og omvisning for barna. De må ha med seg en egen foresatt, opplyser komiteen.

De tilføyer at arrangementet er gratis og åpent for absolutt alle, både i Sunndal og nabokommuner. Det håper de mange benytter seg av. Det er ti år siden sist det var åpen dag for allmennheten.

Myter om Hydro

- Det er kanskje noen myter om Hydro Sunndal. Men det er ganske så annerledes nå enn det var før. Kom og se, oppfordrer de. De har forberedt seg på at mange kommer.

- Vi forventer i hvert fall ett tusen, og håper på to tusen.

Mye skjer på innenfor portene til Hydro Sunndal under åpen dag: Norsk Luftambulanse skal ha base der, med forbehold om vær og at det ikke blir for mange utkallinger.

- De skal simulere en luftig redningsaksjon ved å hente ned en person på Flaggnuten. Det blir tøft, forteller Bræin. Hydro vil  også vise frem spesialkjøretøy og utstyr. Det blir videre mulighet til å være med opp i en lift på 43 meters høyde. Det vil gå busser bort til de avdelingene som ligger lengst vekk fra porten.

Fremtidsoptimisme

Hydro Sunndal har allerede gjort mye i anledning jubileet; gitt ut boken "Vi på verket" julen 2013. 2. aprli var det kaker og fest. Under Kaptein Dreyers minneløp og Hydro cup gjorde de noe ekstra.

Representantene fra Hydro har en stor fremtidsoptimisme på vegne av sin bedrift:

- For første gang på 5-6 år er det lyst ut ledige stillinger eksternt. Situasjonen er i ferd med å snu i markedet og det kan bli mulighet til å få seg arbeid ved Hydro de neste årene. Vi på verket arbeider for at Su3 skal opp og gå igjen. Det vil ha store ringvirkninger for lokalsamfunnet, sier Bræin og Horvli.