Mange fikk hilse på sine store idol, her Thea Bugge Sandnes sammen med Ada og andre spillere. Foto: Elin Høstmark
Skrev: Det ble mye autografskriving på Ada (bildet) og Andrine. Foto: Elin Høstmark
Ada i sportshallen sammen med mange ivrige unge spillere. Foto: Elin Høstmark

Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg er i Sunndal på besøk og er innleid fredag for å delta på fotballskole med fotballinteresserte gutter og jenter i alle aldersklasser. Hundrevis var samlet i sportshallen fredag.

Fotballsøstrene fikk en strålende mottakelse med lange rekker av barn og unge som jublet og hilste. Ada og Andrine måtte skrive mange autografer på sko og klær. Det var sirkeltrening der alle spillerne roterte rundt på stasjoner og fikk ulike oppgaver, mens Ada og Andrine gikk rundt og bidro med råd, spilte og driblet litt med deltakerne.

- Det er begrenset hvor mye vi rekker å lære bort, men vi rekker å fortelle litt, signere og motivere på en slik kveld som dette, sier Andrine til Driva. Hun er glad for den store responsen.

- Kjempebra, veldig kjekt å se at det er så mange her, fortsetter hun. Hun forteller at de bor med morfar i Sunndal. Foreldrene deres bor nå i Oslo.

- Fantastisk å være hjemme i Sunndal, helt rått med en slik kveld, sier Ada til Driva. Hun synes det er topp at så mange møtte opp i sportshallen.

- Å gå sine egne veger

En gang var Ada og Andrine selv spillere på jentelag i Sunndal. I dag har de nådd langt. En mengde med trening ligger bak resultatene deres.

- Hva skal til for å nå så langt som dette?

- Kort og enkelt å prøve å gjøre ting detaljert. En må ha repetisjon på repetisjon. Jeg har alltid turt å gå mine egne veger og det er viktig. En må også lytte til andre. Og så må en trene mest mulig kvalitet. Det handler om bevisstgjøring med hensyn til hva du trener på, sier Ada til Driva.

Einar Røen på 8 år var en av deltakerne:

- Dette er artig! Jeg lærer mye forskjellig og det er spennende å møte Ada og Andrine, sier han til Driva.

Sunndal Sparebank står bak fotballkvelden i forbindelse med feiring av sitt 125-årsjubileum.

Søstrenes suksess

Søstrene spiller begge på landslaget. Ada spiller for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner. Hun har blant annet vunnet norsk cup-gull, sølv i Toppserien, gull i UEFA Champions League, og sølv fra EM med det norske kvinnelandslaget. Hun fikk Gullballen (Kniksenprisen) (2015 og 2016), ble av UEFA kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller for innsatsen i sesongen 2015/16 og er blant annet tildelt BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller for 2017.

Andrine spiller for den engelske FA WSL-klubben Birmingham City. Hun har spilt for flere av Norges juniorlandslag. I 2009 var hun med på det norske laget som ble nummer fire U-17 EM i Nyon. To år senere nådde laget finalen i U-19 VM 2011 i Italia. Andrine var også med på det norske juniorlandslaget i U-20 VM 2012. Hun og søsteren scoret ett mål hver da Canada ble slått 2-1, og det norske laget avanserte til kvartfinale. Den 17. januar 2012 debuterte Andrine for seniorlandslaget i en treningskamp mot Sverige.