Anita Hegerland sang for penjonister på senteret. Foto: Elin Høstmark
Ole Magne Ansnes og Anita Hegerland. Foto: Elin Høstmark
Edith Aure og Sigfrid Skar fikk møte Anita Hegerland. Foto: Elin Høstmark
Hegerland sang sanger som falt i smak. Foto: Elin Høstmark

Anita Hegerland, som synger pop, rock og folkemusikk, skapte stor glede da hun besøkte pensjonistsenteret på Sunndalsøra torsdag. Her var mange penjonister som spiste middag, og deretter fikk humørsprederen Anita Hegerland til dessert.

Hegerland, som er viden kjent som barnestjerne, er fremdeles veldig aktiv i en alder av 56 år, og i kveld holder hun og Eivind Ratiti Løberg konsert i teltet under Ørafest.:

- Jeg skal ha konsert her i Sunndal i kveld og to på Otta i morgen, og når jeg da tar ferie har jeg hatt 151 konserter på denne turneen i Norge og Sverige, forteller hun til Driva.

Hun kom en dag før hun skulle til Sunndal og har fått en flott omvisning av kultursjef Ole Magne Ansnes, forteller hun videre. De var på Gjøra, på Nyheim Lodge, Brooklyn Bru, Åmotan og Hoås, og Hegerland viser til knallgode vafler oppi dalen.

- Ole Magne tok meg med på en hyggelig rundtur.

- Jeg har med meg to av barna, min yngste datter Kaja på 18 og Noah på 27, har ei datter til på 29, og de to synes det var artig å være med hit og oppleve et sted de aldri har opplevd før, sier Hegerland til Driva.

Hun hadde en pause i synginga da hun drev klesbutikk i Aske noen år og hun har også begynt å male.

Til forsamlingen fortalte hun at starten på hennes sangkarriere var i 1968:

- Da var jeg sju og et halvt år og stod på scena i Sandefjord, fødebyen min. Det var da eventyret begynte- da jeg ble oppdaget på torget. Tenk at det er gått nesten 50 år!

Hegerland hadde med seg to musikere: Espen Tågne på gitar, som hun har spilt 151 konserter sammen med, samt Tom Arne Fossheim på trommer. Begge karene er fra Toten, kunne de fortelle, og da var det en pensjonist i salen som jublet og sa at hun også var fra Toten.

Hegerland sang sanger som falt i smak hos publikum, som "Hvis jeg var en fugl" og "Albertino", og oppfordret til å synge med.

Hun gikk rundt i salen og fikk god kontakt med penjonistene.

Edith Aure (86) var en av dem som fikk hilse på sangstjernen.

- Jeg har fulgt Anita fra hun var liten, vi hørte på Ønskekonserten og den slags den tiden. Før kunne jeg alle sangene, men det kan jeg ikke nå lenger. Jeg har aldri før vært på konsert med henne, så dette var kjempeflott, sier hun fornøyd til Driva.