Den 19. september i fjor trakk bassrøsten fra Idol; Steffen Jakobsen, folk til Bøfjorden grendehus, der de fikk en vakker musikalsk aften. På eksakt samme dato i år blir det ny konsert, denne gang med Vidar Johnsen, best kjent fra «Vamp».

Johnsen feirer at det i år er 30 år siden han startet sin karriere som artist og har derfor startet på en årelang Norges-turné. Og til høsten legger altså Haugesunds store sønn turen til Bøfjorden.

I år som i fjor er det Kay Edvin Nessæther som har tatt initiativet, med god hjelp fra familie og andre ildsjeler.

– De gjør alle en kjempeinnsats! I år knepper vi altså opp et par hakk artistmessig og byr på Vamp-musikk fra øverste hylle med Vidar Johnsen. Han har med seg gitarist og lydmann, og dette formatet passer perfekt i salen på grendahuset, forteller Nessæther.

Årlig happening

I fjor gikk overskuddet av konserten til grendahuset, mens årets overskudd skal gå til barn og unge i bygda.

– Vi har blant andre barnekoret Amigos, og flere andre aktiviteter for barn og unge som fortjener penger til innkjøp av utstyr og andre ting.

Nessæther og sambygdingene ønsker at en slik konsert skal bli en årlig happening.

– Det viser at store ting kan skje, også i en liten bygd som i Bøfjorden, og at bygda lever i beste velgående på alle måter, sier han.

Vidar Johnsen var vokalist i Vamp fra 1999 til 2006. Etter 7 fantastiske år her inngikk Vidar et nytt samarbeid med sin svenske venn Peter Nordberg. Til sammen solgte de to over 120 000 album (over disk) på 3 år, men i 2010 valgte de å fortsette hver for seg. Dette resulterte i Johnsens første soloalbum på norsk; «Galskapens Land», som høstet gode kritikker.

Duett med Sigrid

Sigrid Vetleseter Bøe kommer rett fra studier i Stockholm for å være med på konserten.

– For å krydre konserten med en lokal ingrediens er det med glede vi kan fortelle at vi har byttet ut Rita Eriksen med vår egen Sigrid Vetleseter Bøe. Det blir altså duett med Vidar og Sigrid på Vamps udødelige «Tir Na Noir», og bare det er vel verdt inngangspengene, mener Nessæther.

De synes det er viktig å bruke lokale aktører. Dreamfarm skal derfor levere lyd- og lysutstyr til konserten. Rasteplassen på Vågland stiller med overnatting og mat for artisten med følge.

– Super service fra Mayse & co! Lokale bedrifter stiller villig opp som sponsorer i år også, noe vi er evig takknemlige for, fastslår ildsjela fra Bøfjorden.