Inga Dalsegg er i harnisk når vi møter henne på Dalalåven etter å ha fått beskjed om at hun er utestengt fra Facebook.

– Det er helt innafor når IS og Al Khaida legger ut film på mediet av at de halshogger mennesker, men ser de som administrerer Facebook snurten av et kvinnebryst, får de helt spader!

Rindalskunstneren bruker Facebook aktivt for å promotere egen virksomhet – og den er jo av kunstnerisk art, akkurat som bildene hun har lagt ut.

Får ikke klikke «liker»

Nå er hun altså utestengt som straff, og får heller ikke bruke sin private Facebook-konto – ikke engang for å legge ut bilder fra skiturer eller kosebilder med tekoppen og katten Frøya.

Sida ligger der, og hun kan se at folk legger inn sine reaksjoner på utestengelsen – men sjøl får hun ikke lagt inn så mye som et «liker». Tirsdag kveld har så mange som 11.000 vært innom og sett bildene.

– Jeg skjønner at Facebook er restriktive med hensyn til tenåringer som ikke er oppmerksomme på følgene av å legge ut nakenbilder på nettet. Dette dreier seg ikke om den typen bilder, presiserer hun.

Hun ser nå at det kommer inn bestillinger på maleri hun har lagt ut, men får heller ikke svart på slike henvendelser.

De omstridte aktbildene ble i sin tatt mens hun bodde i England – og var utstilt der før hun stilte dem ut i Rindal under Kulturvøkku i 2001.

Bildene ligger i rekkefølge med tilhørende dikt, og publikum oppfordres til å se dem i rett rekkefølge.

Offer for dobbeltmoral

Hun hørte vel ikke at noen reagerte negativt den gangen - og heller ikke nå. Folk ser tross alt forskjell på artphoto og pornografi.

Men nå føler hun at hun har blitt offer for amerikansk puritanisme og dobbeltmoral.

En av Ingas Facebookvenner har kommentert ved å legge inn nærbilde av en brystvorte – en mannlig sådan, vel å merke, og det er godkjent må vite.

– Noe så naturlig som å amme et barn er jo forbudt på offentlig sted i USA mens vi ser det som - naturlig, sier hun.

Nå tenker hun å klage på avgjørelsen til Facebook, mens hun avventer videre reaksjon – om de eventuelt går inn og sletter bilder før de eventuelt slipper henne til på mediet igjen.