Førstkommende onsdag inviterer Surnadal kommune til to gratisarrangement i kulturhuset; velkomstkveld for tilflyttere og Kongelig varieté.

Gjennom bolystprosjektet i kommunen har det lenge vært planer om å stelle i stand en velkomstkveld for tilflyttere. Og ettersom arrangementet med Kongelig varieté nå var under planlegging, ble Anne Saltrø Polden, som leder bolystprosjektet, raskt enig med kulturleder Lilli Husby og informasjonsmedarbeider Anne Lise Wullum om at de kunne legge begge arrangementene til samme kveld.

Dermed blir det en helaften spekket av innhold i kulturhuset denne onsdagskvelden, der det hele starter i Svorkasalen i sekstida. Her blir det velkomstkveld for tilflyttere, eller med litt andre ord; «informativt kaffelag» med kulturelt innslag, samt græt og bakels. Målet er en trivelig stund der folk blir sett og lærer hvor de skal henvende seg. At de skal bli bedre kjent med Surnadal.

– Dette blir som en speed-date med Surnadal kommune, smiler de tre damene.

Trivelig kveld for alle

I Svorkasalen ønsker varaordfører Eivind Hasle velkommen, før kommunalsjef Astrid Mogstad Høivik og Anne Lise Wullum forteller om det Surnadal har å by på.

Næringssjef Harald Bredesen vil fortelle om det allsidige næringslivet i kommunen, mens Lilli Husby med flere skal orientere om det mangfoldige og rike kulturlivet som er her.

– Dette tror jeg kan bli en trivelig kveld for mange andre også, ikke bare for dem som nylig har flyttet til Surnadal. En presentasjon av kommunen og kulturen er noe som vil være interessant for alle, uansett hvor lenge de har bodd her, sier Polden. Hun skal sjøl runde av arrangementet, og håper da å få med seg alle videre herfra og direkte over til neste arrangement; halvanna time med Kongelig varieté i Storstuå.

Kongelig dokumentar

I Storstuå skal det vises film fra arrangementet rundt kongeparets Surnadalsbesøk. Det blir også sang med Tordenskiold songlag, allsang, og oppsummering fra Grunnlovsjubileet og Kulturminneåret. Det loves dessuten flere andre lokale kulturgodbiter også.

– Det er Eistein Bæverfjord som har laget en 50 minutter lang dokumentarfilm omkring kongebesøket, da alle gode kulturkrefter samlet seg om å vise fram det flotte mangfoldet av kulturaktiviteter i Surnadal. Her blir det vel med litt fra både både før-, under- og etter besøket. Og i tillegg vil Eistein også vise noen andre filmsnutter om forskjellige kulturminner, forteller Husby.

De tre damene håper naturligvis at mange har tid og lyst til å være med på denne innholdsrike kvelden.