Folkeakademiet ba  sammen med Mo sokneråd og Indre Nordmøre Senioruniversitet til felleskulturell gudstjeneste og forelesning FN-dagen sist fredag.

Mo kirke var nesten fylt til siste benkerad. Bibeltekster blei lest på nepalsk, engelsk, tysk og norsk samt at eritrerene som bor i Surnadal framførte en kirkelig sang fra Eritrea.

Det svingte av sangene denne fredagen. Negro spirituals dro allsangen til nye høyder. Alex og sønn sang stemningsfulle bulgarske sanger med et klart preg av sigøynerjazz og kjente kirkesalmer blei sunget både på norsk, tysk og engelsk.

Forsangergruppa i Mo kirke imponerte med sin klang og Karina Kosjanenko  likeså med felespill og sang. Det blei en sjeldent god stemning i kirka denne kvelden, der også  liturgien fikk sin plass. Innimellom fremført på flere språk.

foto

Etter kirkegangen fortsatte de fleste til Mo skole.

foto

Vel 80 gjester fikk foredrag av polfarer Rune Gjeldnes. Han reflektere over FN sin rolle i polare strøk være seg bevaring av natur, dyreliv, miljø og klima.

Dette gjorde han ut i fra iakttagerens synspunkt. Gjeldnes har med sjølsyn sett forandringer både i polisen og på Grønland i de 15 årene han har fortatt polare ekspedisjoner.

foto

- Polisen er blitt glattere og bedre å gå på, kan han konstatere.

Gjeldnes sa til Driva han jobber med flere prosjekter som et eller flere av dem kan ende på TV. Før foredraget derimot fikk de frammøtte spise. Eritreisk, fillipinsk, tsjekisk og norske retter var blant tilbudet på langbordet.

foto

Den eritreiske maten krevde litt øving for å få i seg på den innfødte måten ved hjelp av brød, men det var ikke til hinder for at mange smakte.

Både ordfører Lilly Gunn Nyheim Ap og varaordfører Eivind Hasle SV kastet glans over kvelden.

Folkeakademiet er fornøyd med kvelden. En kveld alle fant hygge og trivsel i.