I et møte i utvalget onsdag sa han at han har fått greie på at helseforetaket nå forhandler med firma som har turvognløyve om pasienttransporten i Møre og Romsdal.

Som tidligere omtalt i Driva har de aller fleste drosjene i fylket de siste fire åra kjørt pasienter for Helse Midt-Norge i regi av Nordvest Taxi AS – en sammenslutning mellom drosjeeiere i fylket, som organiserer pasienttransporten også for kommunene Sunndal, Surnadal, Rindal, Halsa, Tingvoll og Nesset. Imidlertid går avtalen om pasientkjøring ut 1. juli, og fristen for å legge inn anbud for pasientkjøring for den kommende fireårsperioden gikk ut 27. februar. Ingen drosjeselskap meldte sin interesse. Heller ikke Nordvest Taxi AS. Det forklares med at vilkårene som ble satt i anbudet var for strenge. En valgte heller å sitte på gjerdet og se an helseforetakets neste trekk. Helse Midt-Norge kunne enten lyse ut anbudet på nytt, eller velge å gå til direkteanskaffelse av pasientkjøring, som betyr at forhandlinger vil bli innledet med aktuelle parter – som Nordvest Taxi.

Ifølge Vatne ligger de imidlertid dårlig an til å få et nytt anbud med helseforetaket. Samferdselsutvalget vedtok onsdag å be administrasjonen legge fram ei sak for fylkestinget, som samles i Geiranger 11. juni. Vedtaket som fattes her, skal sendes helseministeren. Det melder Romsdals Budstikke.