Aldri før har så mange i Møre og Romsdal kjøpt og solgt brukte ting og klær, og brukte julegaver seiler opp som en ny favoritt blant bevisste nordmenn, skriver FINN.no i en pressemelding.

I Møre og Romsdal er det stor sannsynlighet for at Nikon-produkter, Dynafit-utstyr og Lego dukker opp under treet.

2017 ligger an til å bli nok et rekordår i bruktmarkedet. Ferske tall fra FINN.no viser at det hittil i år er publisert over 6,7 millioner annonser på FINN torget. Det er en økning på 19 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hver uke besøker 6 millioner unike brukere bruktmarkedsplassen FINN.no. I Møre og Romsdal er utstyr fra Nikon, Dynafit og Lego noen av produktene flest søker etter i bruktmarket.

- Blant tingene som selges på FINN ser vi at det er mange gjenstander med god kvalitet og produkter som fortjener å bli brukt flere ganger. Særlig blant barn og unge er det stor utskiftning i utstyr og garderobe, og mye av det rekker ikke å bli slitt før det ikke passer lenger. Dette gjelder jo også når det kommer til kvalitetsleker som Lego, som er særlig populært blant innbyggerne i Møre og Romsdal, sier PR- og informasjonsansvarlig i FINN.no, Kristine Eia Kirkholm.

Nylig kåret FINN.no LEGO til «Årets bruktjulegave». Kåringen er en del av FINN.no sitt arbeid for å skape bevissthet på gjenbruk og mulighetene som er tilgjengelige via markedsplassen.

- Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på at det er mulig å gi bort en mer bærekraftig julegave i tider med overforbruk og hvor vi handler for mer penger enn noensinne. LEGO er et produkt som er aktuelt, det har en høy annenhåndsverdi og er etterspurt. Og helt klart like bra brukt. Derfor var LEGO et opplagt valg da årets bruktjulegave skulle kåres, sier Kristine Eia Kirkholm.

Og ifølge FINNs juleundersøkelse, som er gjennomført av Norstat, er det mye som tyder på at gjenbrukstrenden også har nådd julestria. En av tre nordmenn sier de kan tenke seg å gi brukte gjenstander eller klær til jul.

- Vi ser at nordmenn omfavner bruktmarkedet, også til jul. Og miljøet er den viktigste grunnen de oppgir for å selge og kjøpe brukt. Samtidig gir bruktmarkedet anledning til å gjøre noen smarte kjøp, og kanskje noe helt unikt som du ikke finner i annenhver butikkhylle, sier Eia Kirkholm.

Dette er blant brukttingene vi jakter mest etter i Møre- og Romsdal

1) Fotoutstyr fra Nikon

2) Dynafit-utstyr

3) Lego

4) Slettvoll-møbler

5) Elektronikk fra Sony

FINN.no har nylig kåret årets bruktjulemarked.

Årets bruktjulegaver i det norske markedet er:

* Lego

* Fritidstøy fra Norrøna

* PlayStation