Vokalistene Karstein Mauset, Torstein Snekvik, Øystein Hjelle Bondhus, Lisa Botterli Flostrand, Astrid Hyldbakk og Gunn Astrid Hove briljerte med fantastisk stemmeprakt i en rocka førjulskonsert med moderne julesvisker som Christmas Time, Stjernesludd og Happy Xmas (War is over). Bandet bestående av Brage Kristian Einum på tangenter, Oddbjørn Sponås på slagverk, Torbjørn Kvande på bass og Ola Langli på gitarer spiller glimrende. Og Rune Dalager og Frank sPoon Botten sørger for lyd med trøkk og stemingsfult lys. Dansekompaniet bidro med spretne og velkoreograferte trinn.

- Satans bra, som medlemmene satanistbandet i Horn i December ville sagt.

Horny December som de egentlig heter består av Gøran Bolme, Kristian Nerland og Nils Inge Aasgård. De må lide for en ulyksalig skrivefeil og i stedet for en mørk metalturne, blir det spilling på juletrefest på senteret. Trioen underholdt med flott førjulshumor.

- Vi går opp på sentertaket og slenger oss utfor

- Men hvorfor gjør vi det

- Det blir satans iljt.

Musikk, sang og sketsjer fungerer fabelaktig godt sammen og som publikum blir man grepet over hvor utrolig proffesjonelt disse amatørene presterer. Surnadal er nesten bortskjemt med med talenter, uten kanskje å ane det sjøl. En blir bare utrolig glad og oppstemt over å sitte i salen.

Og det var en fullsatt sal fredag. Det blir det sikkert også lørdag for dette er noe alle bør få med seg. Alle vokalistene er imponerende i sine solonumre og det er vanskelig å trekke fram noen enkelt, men Gunn Astrid Hove fikk likevel håret i nakken til å reise seg litt ekstra i Christmas Time. Og for å si det med SKUV:

"Merry F****ing Christmas".