Hun har vært en stjerne, et idol og manges store forelskelse. Wenche Myhre la tidlig Norge og Europa for sine føtter. En flott sanger, en morsom gjøgler og en stor artist med bedårende utstråling. Jordnær og likefram aldri en Diva. Den folkekjære artisten fikk stående ovasjoner. Og hadde æren av å avslutte en fabelaktig Kleivakveld.

Ja, nesten da. For ingen Kleivakveld avsluttes uten Vårsøg. Sangen som er opphavet til Vårsøghelga. I år en duett mellom far og datter Sommerro, Henning og Karianna. Hun har en flott stemme.

- Hadde egentlig ikke lyst å ha henne med. Blir litt for mye av det gode, men Holger Skei insisterte på å ha henne med, introduserte Henning da Karianna kom fram og sang sine første to sanger.

foto

Da far og datter Sommerro sang Vårsøg fikk Holger Skei lønn for strevet og et for ham uforglemmelig øyeblikk, og en aldri så liten tåre i øyekroken.

Hans Hyldbakk og Henning Sommerro er de sentrale figurene hver Kleivakveld, uten dem hadde det ikke vært Vårsøghelg. Sommerro hadde som vanlig stram regi på konserten og var som alltid i sitt ess i samspill med Jon Pål Indreberg.

Kvelden er også tilegnet dikt, ikke bare av Hyldbakk. Elever ved kommunens mange skoler skriver hvert år dikt til Kleivakvelden. Fantasifulle med uventa poenger. God underholdning.

foto

Og det er priser. Karstein Mauset blei tildelt Kleivafondet for Perikoms siste plateutgivelse. I år med lave renter en pris på 5000 kroner. Kleivaprisen gikk til en forfattertrio som har samlet Kvennbødalen og Eidets gamle historie mellom to permer.

Kleivakvelden var i år velsigna med et fantastisk forsommervær. Noe åpningsartisten Jimbu poengterte. Nesten som i Afrika, mente han. Jimbu er meget god på afrikanske trommer og afrikansk sang.

Publikum så ut til å storkose seg. Strålende sol og et godt program, der nok Wenche Myhre var høydepunktet og tok publikum med storm.  Sjøl om hun er 70 år har hun stemmeprakten og utstrålingen inntakt. Artistmannen Anders Eljas støtter oppunder med arrangementer i verdensklasse.

Sammen er de dynamitt og sjøl om de har rundet 66 trår de til for fullt og gjør årets Kleivakveld til en av de aller beste.