Polaris Media, konsernet Driva er en del av, delte tirsdag ut Polarisprisen for 2021 og 2022. Til sammen er det meldt inn hele 600 bidrag til de seks ulike kategoriene det deles ut priser i.

Driva vant prisen i kategorien «Nyhetssak liten avis 2022».

Prisutdeler Rannei Mesloe sa følgende i forbindelse med utdelingen:

– Mange dager før uværet skulle komme begynte redaksjonen å forberede seg. Da innbyggerne våknet 13. januar 2022 hadde ekstremværet Gyda slått til. Dalføret i Surnadal og Rindal stod under vann og det var fare for mennesker og dyr. Hele redaksjonen publiserte forløpende. Dette resulterte i en bred og veldig omfattende dekning med tekst, bilder og video, som gjorde at innbyggerne kunne følge med på ekstremværets herjinger fra time til time.

Stolt!

– Dette var uventet! Nå er jeg utrolig stolt!, brøt redaktør Tommy Fossum da vinneren ble lest opp under Polaris sin livesending av prisutdelingen.

Saken Driva vant prisen for, er dekningen av ekstremværet Gyda. Journalistene og frilanserne som sto bak denne dekningen, og som er nevnt i nominasjonen, er: Tommy Fossum, Øystein Hjelle Bondhus, Geir Forbregd, Edvin Nyland Nessæther, Magnus Rotås, Sigmund Tjelle og Nanna Ranes.

– Nå blir det kake!, kunne Fossum love.

Her ser du hvordan det gikk til da Driva vant:

Meldingen slo til

Redaktør Tommy Fossum minnes godt de hektiske dagene.

– Det startet med ekstremvarselet fra meteorologene. Da rigget vi oss til for å kunne følge utviklingen tett, og det som var meldt slo virkelig til. Det startet med en ispropp øverst i Sunndalen som mange fryktet ville demme opp Driva. Neste dag fortsatte det med at praktisk talt hele dalbunnen i Surnadal var forvandlet til ei elv. Deretter fikk vi flom og flomskader i alle kommunene Driva dekker. Bruer og veier kollapset og folk ble evakuert.

Stort informasjonsbehov

Fossum forteller at Driva hadde folk både ute i felt i alle kommunene Driva dekker samt noen som satt og styrte nyhetsfronten på driva.no døgnet rundt.

– Det var et stort informasjonsbehov. Folk ville vite hva som skjedde. Det ville og andre medier i landet som ringte oss ned for bilder og bistand til sin dekning av ekstremværet. Vi var kort og godt nyhetsledende på Gyda i vår region, slår Fossum fast.

Derfor synes redaktøren at det er hyggelig og stor stas at Polaris Media legger merke til hva Driva fikk til med sin dekning av Gyda.

Lyktes

Dekningen av store hendelser, har Driva prioritert videre, noe avisen har lyktes godt med.

– Vår dekning av jordskredet i Valsøyfjord var også noe mange la merke til. Også her var vi raskt på stedet og kunne holde både våre lesere andre medier oppdatert på utviklingen under dramaet og dagene som fulgte, legger Fossum til.

VINNER: Da dette bildet kom opp under Polaris sin livesending, ble det full jubel i Drivas redaksjonslokaler i Sunndal og Surnadal. Foto: Skjermdump